Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +12 °C
Daļēji apmācies
Svētdiena, 5. maijs
Ģederts, Ģirts

Rīgā viesosies dāņu rakstnieks Jusi Adlers-Olsens

4. septembrī plkst. 17.30 peldošajā mākslas galerijā Noass tiks atvērts dāņu rakstnieka Jusi Adlera-Olsena jaunākais, latviski tulkotais romāns Vēstule pudelē, informēja izdevniecības Zvaigzne ABC pārstāve Kristīne Ilziņa.

Atvēršanas svētku laikā būs iespēja dzirdēt autora lasījumu, Dānijas vēstnieka Pēra Karlsena uzrunu, tulkotājas Daces Deniņas atziņas par darbu ar J. Adlera-Olsena romāniem, mākslinieks Aivars Vilipsōns atlies rakstnieka rokas nospiedumu, bet klātesošajiem būs iespēja uzdot jautājumus un saņemt autogrāfus.

Savukārt 5. septembrī plkst. 18 Norden birojā Berga bazārā Jusi Adlers-Olsens un latviešu rakstniece Dace Judina sarunāsies par detektīvromānu tapšanas gaitu un citām interesantām tēmām. Interesentiem būs iespēja uzdot jautājumus. Tikšanās noritēs angļu valodā, to vadīs Arno Jundze.

Slavens Jusi Adlers-Olsens kļuva ar romānu sēriju par detektīvu Karlu Merku un Q nodaļu (latviešu valodā izdoti jau trīs sērijas darbi: Sieviete būrī, Fazānu slepkavas un Vēstule pudelē). Par šīm grāmatām rakstniekam piešķirtas arī daudzas literārās balvas un prēmijas – Plume d’or (Zelta Spalva) Francijā, Glass Key award Skandināvijā, De Gyldne Laurbær (Zelta Laurkoks) Dānijā, The Sealed Room award Japānā, The Barry award Amerikas Savienotajās Valstīs un citas. 

Kopš 2007. gada Jusi Adlers-Olsens pievērsies tikai rakstniecībai. Viņš bieži dodas tūrēs pa visu pasauli, tiekoties ar lasītājiem, atbildot uz jautājumiem un sniedzot autogrāfus.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja