Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Rīgas Kino muzejā turpinās programma “Operēt pasauli”

13.janvārī plkst.19:30 Rīgas Kino muzejā notiks jau trešais seanss ciklā “Operēt pasauli”, informē muzeja pārstāve Zane Balčus. Tiks demonstrētas filmas “Ievas paradīzes dārzs” un “Tārps”. Tā kā seanss būs aptuveni 3 h garš, muzeja pārstāvji ap plkst.18 pirms seansa aicinās nobaudīt pašceptas maizītes.

Filma “Ievas paradīzes dārzs” (rež. Arvīds Krievs, op. Dāvis Sīmanis sen., 1990, 104min) veidota pēc rakstnieka Arvīda Griguļa tāda paša nosaukuma romāna. Tā stāsta par divu jaunu mākslinieku – flautistes Ievas (Dita Krenberga) un iluzionista Toma (Alvis Hermanis) romantisko jūtu cauraustu, dramatisku mīlestību. Intriģējošo notikumu norisēs, raksturu sadursmēs, visā filmas gaisotnē, kur sava loma arī dokumentālajiem kadriem, atklājas Latvijas 30. gadu beigas, kad sabiezē gaiss, jūtama negaisa – kara – tuvošanās.  Savukārt filma “Tārps” (rež. Andis Mizišs, op. Agris Birzulis, 2005, 71min) vēsta par Kārli un Inesi, kuri piemērojušies dzīvei šķietami nepieņemamos apstākļos. Pret dzīvi viņiem pretenziju nav. Taču tā abiem gatavo pārsteigumu…Kā atgādināja Z.Balčus, programmas “Operēt pasauli” atlases pamatā ir filmu operatoru darbs. Latvijas dokumentālajā  un spēles kino darbojušies daudz izcilu operatoru, tāpēc ar šo programmu Rīgas Kino muzejs vēlas pievērst pastiprinātu uzmanību attēla kvalitātei un  tā nozīmei kopējā filmas tēlā. Līdz šim nav tikusi realizēta programma, vienlaikus rādot jaunākos autorus kopā ar vecmeistariem. Programmā “Operēt pasauli”pārstāvēti operatori Uldis Brauns, Kalvis Zalcmanis, Ivars Seleckis, Juris Podnieks, Dāvis Sīmanis sen., Jānis Eglītis, Gints Bērziņš, Aleksandrs Grebņevs un citi. Programmas nākamais seanss: 27.janvārī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija piedalās Frankfurtes grāmatu tirgū

Laikā no 16. līdz 20. oktobrim Latvija ar nacionālo stendu piedalīsies Frankfurtes grāmatu tirgū (Frankfurter Buchmesse), kuru šogad apmeklēs ne tikai izdevēji un rakstnieki, bet arī Latvijas R...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja