Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Sākas kinofestivāls “Baltijas pērle”

Ar unikālā kinoprojekta “Maskava, es tevi mīlu!” (Krievija, 2010) seansu kinomaratonu trešdien, 20.oktobrī sāk starptautiskais kinofestivāls “Baltijas pērle”. Rīgas Kongresu namā līdz 27.oktobrim tiks demonstrētas vairākos festivālos augstu novērtētas spēlfilmas.


“Baltijas pērle” pēdējo gadu laikā kļuvusi par “festivālu festivālu” – “to veidotāji piedāvā “otrreizēju servisu” - proti, rāda filmas, kas jau ir izraudzītas un atlasītas, filmas, kas ir uzvarējušas vai vismaz radījušas rezonansi lielajos Eiropas kinofestivālos. Šādu “festivālu festivālu” uzdevums un ambīcija nav meklēt jaunus talantus, rīkot konkursa programmas, bet gan atvest “lokālai publikai” filmas, kas visdrīzāk "normālā kinodistribūcijā nenonāks,” raksta kinokritiķe Dita Rietuma.

Šogad “Baltijas pērles” repertuārā – 11 filmas no Kannu festivāla, to skaitā “Zelta palmas zara” ieguvēja – Taizemes filma “Tēvocis Būnmē, kurš spēja atcerēties savas iepriekšējās dzīves”, irāņu režisora Abasa Kiarostami “Pareizā kopija”, kas Kannās atnesa labākās aktrises balvu Žiljetai Binošai, kā arī citas.

“Baltijas pērlē” rādīs arī filmas no septembrī notikušajā Venēcijas kinofestivāla – Džūlijas Teimores filmu “Vētra”, kurā Prospero atveido britu kino granddāma, oskarotā Helēna Mirena”, čehu sirreālisma klasiķa animatora Jana Švankmaijera jaunāko darbu “Pārdzīvot savu dzīvi. Teorija un prakse”, kā arī filmas no iepriekšējā gada Venēcijas festivāla.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

LASI VĒL

"Baltijas pērles" seansu laiki

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja