Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Samainīti vietām

Ķermeņu maiņai kino ir gara vēsture, jaunākais pienesums - filma Samainīti vietām.

Fakts, ka divu strūklakā čurājošu vīriešu - senu draugu - ķermeņus samaina vietām, ir komēdijas Samainīti vietām/The Change-up intriģējošākā ideja. Parasti šāda tipa filmās, kuras mēdz dēvēt par komēdijām, apmainās puiša vairāk vai mazāk sportiskais rumpis ar meitenes trauslo psihofizisko struktūru, vecs, sagrabējis bodijs tiek izmīts ar enerģisku jaunu miesu vai, ļaunākajā gadījumā, kāds Švarcenegeram līdzīgs tipāžs tiek pret savu gribu «iemiesināts» kāda nevainīga dzīvnieciņa, teiksim, primāta, ādā (kaut gan - dikti lielas starpības jau starp Ārniju un orangutānu nav).

Ķermeņu maiņa

Un tad rodas visādi jokaini kinoizstrādājumi, tipa, Trakā piektdiena (mātes ķermenī ielien meita; mammu tēlo brīnišķīgā Džeimija Lī Kērtisa, pati jau līdzīga androīdam), Tētim atkal septiņpadsmit (izbijis hipijs tēvs iemiesojas sava dēliņa - jaunatnes elka - dejojoši dziedošā Zaka Efrona ķermenītī), Lielais (Toma Henksa ķermeniskā transformācija no 12 gadu veca zēna par pieaugušo) vai - meklējot Latvijai tuvākā kultūrareālā - krievu seriāls Ļubovj-markovj, kurā teicami komēdijas aktieri Kristīna Orbakaite ar Gošu Kucenko jau četras reizes ieperinājušies dažādos ķermeņos, sākot viens ar otru, turpinot ar bērniem, beidzot ar saviem vecākiem. Un runa te nav par filmām drāmām ar transseksuālu problemātiku, kurā kāds personāžs nejūtas komfortabli savā ķermenī/dzimumā (pietiks, ja piesaukšu filmas Puiši neraud vai Rozā) vai travestijas filmas, kurās aktieris apzināti tēlo pretējo dzimumu - kā Dastins Hofmans Sirdspuķītē vai Aleksandrs Kaļagins Sveiki, esmu jūsu tante/krustmāte vai visu laiku slavenākais travestijas šedevrs Džezā tikai meitenes ar «neatvairāmajām drostaliņām» Toniju Kērtisu un Džeku Lemonu.

Sauklis nestrādā

Taču Samainīti vietām problēma Latvijā būs tā, ka mūsu «vidējstatistiskajam skatītājam» ir viens pīpis, ka Džeisons Beitmens apmainās vietām ar Raiena Reinoldsa ķermeni, jo «pa lielam» šo aktieru vārdi viņam, skatītājam, neizsaka absolūti neko. Nu labi, Reinoldss šaurās aprindās varbūt ir slavens kā bijušais Skārletas Johansones vīrs, labi ticis galā ar nopietnu dramatisko lomu filmā Dzīvi apraktais (kur visu filmu atradās zārkā) un viņnedēļ startēja galvenā varoņa lateksa kostīmiņā komiksā Zaļais lukturis. Simpātisks džeks, viens no planētas seksīgākajiem jaunajiem aktieriem, pēc britu kinožurnāla Empire aptaujas. Toties Džeisons Beitmens latviešu kinoskatītāju apziņā ir baltais plankums. Līdz ar to Amerikā iedarbīgais reklāmas sauklis «Beitmens ielien Reinoldsa ķermenī» pie mums nestrādā (taisnības labad jāsaka, ka filmai komerciāli pavisam švaki klājās arī uz ASV ekrāniem).

Kas paliek sausajā atlikumā? Kakājoši dvīņi zīdaiņi, kuri savas kakaškas šauj kā zenītartilērija plus bezdoši kakājoša Leslija Manna (filmā - Beitmena sieva), plus nepārtrauktas sarunas par vīriešu locekļa garumu un to, vai «krāniņš skatās pa labi vai pa kreisi», plus pēc vīriešiem aptrakusi nimfomāne devītajā grūtniecības mēnesī utt. Ja jums šāda tipa humors šķiet vērts, lai par to maksātu trīs latus, - uz priekšu, skatīties, kam dzīvē klājas labāk - ģimenes tēvam (Beitmens) vai viņa skolas gadu draudziņam - bezrūpīgam brunču medniekam (Reinoldss), kurš, zālīti sapīpējies, spējīgs sajaukt, atvainojos, caurumus intīmai lietošanai.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nenoskaidrotas ciešanas. JRT izrādes Verters recenzija

Jaunā Rīgas teātra izrādes Verters uztveri būtiski apgrūtina apstāklis, ka no plašā impulsu aisberga, kas radoši nodarbinājis režisores Kristīnes Vītolas prātu, līdz ūdens virskārtai, proti...

Rīgas Latviešu biedrībā izskanēs Kokļu meditācija

Rīgas Latviešu biedrība (RLB) sadarbībā ar koklētāju Rozīti Katrīnu Ponni un RLB kopienas Rīgas danči koklētājiem aicina uz Kokļu meditāciju Rīgas Latviešu biedrības Līgo zālē 2024. gada 30. oktobr...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja