Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Studija “Rija” izdod DVD “Animācijas filmu izlase bērniem”

Klajā nācis filmu studijas “Rija” jauns DVD – “Animācijas filmu izlase bērniem”,  kur iekļauta četras studijā tapušas īsfilmas, informē “Rijas” pārstāve Līna Bērziņa.DVD apkopota sekojošas animācijas filmas - “Kad āboli ripo”, režisors Reinis Kalnaellis, “Sarkanais jātnieks”, režisors Mārtiņš Pauliņš,   “Eža kažociņš”, režisore Aija Bley un  “Velniņi”, režisore Inga Prauliņa.

Filmu ierakstus papildina autoru komentāri un grāmatiņa ar filmu  bildēm un tekstiem.Diska klajā nākšanu studija “Rija”  svinēs 4.decembrī pl. 15:00 kinoteātrī “K Suns”, kur notiks diskā iekļauto filmiņu skate uz lielā ekrāna un tikšanās ar filmu veidotājiem. DVD tapis sadarbībā ar Valsts Kultūrkapitāla fondu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Anotācijas

“Kad āboli ripo” savu pirmizrādi piedzīvoja šī gada Berlīnes starptautiskajā filmu festivālā. Kopš tā brīža filma izrādīta 35 valstīs. Tas ir stāsts par draudzību un mīlestību, par Kaķi un Peli, kuri iemitinājušies piepilsētas ābeļdārza skapī rimti vada savas dienas līdz kādu dienu ābeļdārzā ieripo savāda ola.

 “Sarkanais jātnieks” ir īss humoristisks stāsts par mazu meitenīti ar Napoleona sindromu. Tā uzjautrinās ne tikai mazos, bet arī lielos skatītājus.

 “Eža kažociņš” sākas ar “Reiz, sensenos laikos...”. Tā ir 3D animācijas filma, kuras tekstus pēc Viļa Plūdoņa poēmas motīviem, sarakstījis dzejnieks Andris Akmentiņš.

 “Velniņi” ir visiem labi zināms Rūdolfa Blaumaņa stāsts, kas atdzīvojies krāsainā animācijā. Filmas tēlus ierunājuši tautā pazīstamie Andris Freidenfelds un Kaspars Upacieris.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja