Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Valsts svētkos kinoteātris Splendid Palace izrādīs latviešu filmu izlasi

Valsts svētkos, 18.novembrī, kinoteātris Splendid Palace interesentiem piedāvās noskatīties latviešu filmu izlasi, informēja SIA Rīgas nami Pasākumu centru pārvaldes pārdošanas speciāliste Aiga Millere.

Latviešu filmu izlasē būs iekļautas trīs filmas - 2010.gada režisora Jāņa Streiča spēlfilma Rūdolfa mantojums, 2007.gada režisora Aigara Graubas drāma Rīgas sargi un 2000.gada Graubas spēlfilma Baiga vasara.

Filmu seansi kinoteātra Splendid Palace Lielajā zālē sāksies plkst.15.30 ar filmu Rūdolfa mantojums, kas ir režisora fantāzija un veltījums Rūdolfam Blaumanim ar patvaļīgu atskatīšanos uz notikumiem, kad Skroderdienu varoņi bija pavisam jauni. Tiem doti citi vārdi, kā arī darbība pārnesta uz daudz vēlāku laiku nekā Blaumanim.

Savukārt plkst.18 skatītājiem tiks piedāvāta filma Rīgas sargi. Filma stāsts ir par tiem, par kuriem raksta vēstures grāmatas, par tiem, kuriem pietika drosmes un apņēmības nosargāt Rīgu 1919.gada Bermontiādes laikā.

Latviešu filmu izlases noslēgumā plkst.20.30 kinoteātra Lielajā zālē būs skatāma filma Baiga vasara, kas ir baltvācu meitenes Izoldes un latviešu radiožurnālista Roberta mīlestības konfrontācija ar Otrā pasaules kara politikas nežēlīgo spēku.

Pēc pirmizrādes Baiga vasara vairākus gadus turējās atjaunotās neatkarības laikā skatītāko latviešu filmu topa augšgalā, atpaliekot tikai nedaudz no režisora Streiča filmas Likteņdzirnas, kas tapusi 1997.gadā.

Uz latviešu filmu izlases seansiem biļetes maksās trīs latus, savukārt ISIC kartes īpašnieki biļetes varēs iegādāties par diviem latiem un 50 santīmiem.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja