Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +9 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 29. marts
Agija, Aldonis

Mareunrol's. Paplašinātā realitāte kļuvusi par Dekoratīvās mākslas un dizaina muzeja visvairāk apmeklēto izstādi 2019. gadā

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā ir noslēgusies izstāde Mareunrol’s. Paplašinātā realitāte, kas sniedza iespēju skatīt pasaulē pazīstamā latviešu modes zīmola Mareunrol’s tērpu kolekciju izlasi. Nepilnos divos mēnešos – no 10. oktobra līdz 8. decembrim – ekspozīcija piesaistīja 10134 interesentu uzmanību, kļūstot par DMDM visvairāk apmeklēto izstādi 2019. gadā, informēja muzeja pārstāvji.

Modes dizaineru dueta Mareunrol’s (Mārīte Mastiņa-Pēterkopa un Rolands Pēterkops) labāko kolekciju retrospekcija Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā, papildināta ar video materiāliem, fotogrāfijām, Gintera Krumholca veidotājiem tēlnieciskiem elementiem un Tīrkultūras audio instalāciju, guvusi plašu rezonansi gan vietējā, gan starptautiskā sabiedrībā.

Sadarbībā ar Latvijas Investīciju aģentūru izstādi apskatīja franču-amerikāņu modes kritiķe, žurnāliste un Mareunrol’s mentore Diāna Pernē (Diane Pernet). Tāpat Mareunrol’s izstādi kā savu ceļojumu pieturpunktu izvēlējās dāņu modes dizainers Henriks Vibskovs (Henrik Vibskov), krievu modes vēsturnieks, kolekcionārs Aleksandrs Vasiļjevs (Александр Васильев, Alexandre Vassiliev) un daudzi citi. Īpašu izstādes apmeklējumu organizēja Igaunijas Mākslas akadēmijas pasniedzēji un studenti, kā arī plašs jauno dizaineru un radošo jomu studentu loks no Latvijas reģioniem un Rīgas.

Izstādes izskaņā, 5. decembrī, tika prezentēta mākslas un kultūras izdevniecības Arterritory.com izdotā grāmata Mareunrol’s, kas veidota kā radoša dienasgrāmata un ilustrē procesu, kā divus radošus cilvēkus ietekmējis laiks un tā aktualitātes.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja