Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +22 °C
Daļēji saulains
Ceturtdiena, 20. jūnijs
Rasa, Rasma, Maira

Andrejsalā izstādīti 10 lielformāta grafiti mākslas darbi, kurus radījuši atpazīstami tetovētāji

Ar mērķi dot iespēju grafiti māksliniekiem realizēt savas idejas un vienlaicīgi padarīt Andrejsalas industriālo vidi košāku un interesantāku, uzņēmums Riga Spirits & Wine Outlet uz sava veikala fasādes Andrejostā ir izvietojis 10 lielformāta mākslas darbus, ko grafiti tehnikā radījuši atpazīstami tetovēšanas mākslinieki Kārlis Ulmanis, Emīls Salmiņš un Jānis Burmeisters.

Veikala ēka Andrejostas ielā 5 atrodas industriālā ostas teritorijā, un tās sienas regulāri nesankcionētā veidā tiek apzīmētas. Tāpēc uzņēmums Riga Spirits & Wine Outlet, vēloties atbalstīt ielu mākslas kustību un padarīt industriālo apkārtni pievilcīgāku un košāku, uzaicināja trīs talantīgus tetovēšanas māksliniekus radīt kvalitatīvus un augstvērtīgus mākslas darbus, ko izvietot uz ēkas fasādes.

Mākslinieki Kārlis Ulmanis, Emīls Salmiņš un Jānis Burmeisters ir starp Latvijā pazīstamākajiem un populārākajiem tetovētājiem, taču viņi aizraujas arī ar grafiti mākslu. Kā zināms, Latvijā nav daudz vietu, kur legāli būtu iespēja grafiti māksliniekiem izpaust sevi šajā bieži vien sabiedrībā nesaprastajā mākslas formā, tāpēc, lai dotu iespēju māksliniekiem parādīt savu talantu plašākai sabiedrībai un parādīt to, ka grafiti darbi var bagātināt pilsētvidi, Riga Spirits & Wine Outlet nodrošināja visus nepieciešamos materiālus un telpas, kurās sešu mēnešu laikā tapa desmit mākslas darbi uz aptuveni 3x4 m lieliem PVC baneriem. Šobrīd darbi ir izvietoti uz veikala ēkas fasādes Andrejostas ielas pusē, un plānots, ka tie tur atradīsies ilgtermiņā.

Savos darbos mākslinieki gan pievērsās dažādām sociālām tēmām, gan vienkārši  izmantoja iespēju eksperimentēt un īstenot savas radošās idejas, vienlaikus katrs saglabājot savu unikālo rokrakstu.

“Andrejsala vēl nesen bija īsts underground kultūras centrs, un arī mūsu uzņēmums jau ir saaudzis ar šo apkaimi, tāpēc jūtam pret to zināmu atbildību. Lai bagātinātu pilsētvidi, kurā paši ikdienā atrodamies, un atbalstītu māksliniekus, esam devuši platformu legālai grafiti mākslai uz sava veikala fasādes, kā arī kļuvuši par atbalstītājiem ielu mākslas festivālam ROW.Vol.3, kas 2. jūnijā notiks radošajā kvartālā Provodņiks," saka Riga Spirits & Wine Outlet līdzdibinātājs un valdes priekšsēdētājs Andris Lūkins. Viņš norāda, ka sabiedrība sagaida uzņēmumu iesaisti vietējā dzīvē, tāpēc aicina arī citus uzņēmējus pielikt roku savas apkaimes attīstībā un atbalstīt vietējās kopienas iniciatīvas.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja