Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 11. maijs
Milda, Karmena, Manfreds

Arno Marnica darbu izstāde Fotogrāfijas muzejā

No 13. decembra līdz nākamā 20. janvārim Latvijas Fotogrāfijas muzeja 3. stāvā skatāma latviešu fotogrāfa Arno Marnica darbu izstāde Koki pilsētā, informē Fotomuzeja pārstāvji.

Fotogrāfijas tapušas piecu  gadu garumā, laika posmā no 2007. līdz 2011. gadam. Sērija veidota kā autora interpretācija par koku ēnu sniegto vēstījumu cilvēkiem. Izstādē redzamos darbus jau pašā nosaukumā iezīmē kontrasts - pilsēta kā urbāna vide, veido pretstatu koka dabiskajai videi – mežam. Arī fotogrāfijās kā galvenais tēls tiek izmantota koka ēna - gaismas un tumsas saspēle.

"Strādājot pie šīs sērijas, neviļus nācās aizdomāties par ēnas pastāvēšanas iemesliem. Rezultātā atskārtu, ka ēna nevar pastāvēt bez gaismas. Tajā pašā laikā ēna ir arī apliecinājums tumsas pastāvēšanai." Komentējot darbu tapšanu, autors atklāj: "Mērķtiecīgi meklējot izteiksmīgas koku ēnas izrādījās, ka to var izdarīt tikai trīs līdz četrus mēnešus gadā, jo vasaras periodā koki ir salapojuši, bet vēlā rudenī un ziemā lielākoties ir apmācies. Kā rezultātā  ēnas ir neizteiksmīgas vai nav saskatāmas nemaz." Fotogrāfijās aplūkojama gaismēnu un smalku līniju mijiedarbība ar dažādiem pilsētvidē sastopamajiem objektiem - fasāžu sienām, durvīm, logiem u.c. Neatņemams darbu papildinājums ir darbu nosaukumi, kas atklāj tieši autora saskatīto vēstījumu fotogrāfijās redzamā tēla saspēlē ar pilsētvidi.

Arno Marnics (1975) fotogrāfiju sākotnēji apguvis pašmācības ceļā, vēlāk zināšanas papildinot pie tādiem fotogrāfiem kā Gunārs Binde, Astrīde Meirāne, Aivars Liepiņš, Vilnis Auziņš u.c. Arno Marnics ir Latvijas Mākslinieku savienības biedrs, Latvijas Kultūras koledžas fotogrāfijas specializācijas vadītājs un pasniedzējs, viens no Pilsētas Fotokluba dibinātājiem un kluba valdes priekšsēdētājs. Autors līdzdarbojas dažādos kluba organizētajos pasākumos, kursos, radošajās darbnīcās un foto aktivitātēs. Fotogrāfs piedalījies vairākās grupas izstādēs un foto projektos Latvijā, piemēram, Pilsēta naktī (2009, 2010), Buclera Gars (2009), Salacgrīvas Plosts (2011) u.c. Arno Marnica darbi Latvijas Fotogrāfijas muzejā bijuši apskatāmi arī agrāk - 2009. gada rīkotajā grupas izstādē Ūdenssajūta. Šī ir pirmā fotogrāfa Arno Marnica personālizstāde.
Visi izstādē aplūkojamie darbi tapuši drukājot ar Epson pigmenta tinti UltraChrome K3 uz Epson arhīva kvalitātes papīra Tradicional Photopaper.

Izstāde tapusi ar Epson un Latvijas KKF atbalstu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja