Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +1 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Brīvprātīgais darbs atbildīgai sabiedrībai

Radu mazmeita no Mičiganas pavalsts ASV šovasar ar izcilību pabeidza skolu un izglītību turpinās vietējā koledžā, kuras apmaksai lūkojas pēc stipendijas. Jaunietes līdzšinējās sekmes patiešām bijušas izcilas, tomēr ar stipendijas atrašanu nav veicies. Izrādās, lai kvalificētos dažādu biedrību, fondu u.c. organizāciju finansiālajai palīdzībai, papildus sekmēm tiek vērtēts kritērijs community work (darbs kopienas labā), ko meitene nebija darījusi. 

Kas mums no tā? Ideja, kā jauniešus piesaistīt brīvprātīgajam darbam. Darbs pašvaldībā vai kādā sabiedriskā organizācijā varētu būt kā papildus kritērijs, kas tiek ievērtēts, piemēram, uzņemot budžeta finansētajās studiju vietās augstskolā, piesakoties uz stipendijām, pretendējot uz pašvaldības atbalstu studijām u.c.  

Sabiedriskajās organizācijās ir brīvprātīgo iesaistes pieredze, kas jau tiek praktizēta gadiem. Ko jaunieši kā brīvprātīgie varētu darīt pašvaldībās? Varētu palīdzēt sociālajiem dienestiem darbā ar bērniem vai veciem ļaudīm, piedalīties teritorijas sakopšanas darbos, vadīt jaunāku bērnu sporta aktivitātes. Vecāki jaunieši, piemēram, kā glābēji (pēc nepieciešamās apmācības) vasarās varētu dežūrēt pašvaldību peldvietās, tādejādi novēršot nelaimes gadījumu iespējamību uz ūdens.  

Brīvprātīgais darbs ir vērtīga pieredze, kas jaunietim noteikti būs noderīga sākot patstāvīgu dzīvi, kā arī iespēja veicināt sociālo aktivitāti un iesaisti. Tas ir viens no veidiem, kā pārvarēt savstarpējo neuzticību un veidot atbildīgu sabiedrību. Ideju ir daudz, to realizācijas izmaksas ir zemas, nepieciešama tikai izpratne un griba tās īstenot.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja