Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Domes nedarbi

"Ne tauta pret tautu tad karos, bet visas kopā pret tumsu !" J.Rainis

Pašlaik Latvijā karo arī latvietis pret latvieti. Gribu, lai cilvēki uzzina un apjauš, ka domes vara pašlaik ir adekvāta tam pašam totalitārajam, despotiskajam spēkam, kas valdīja komunistu laikos. Tikai nosaukumi mainījušies.

Valda agresivitāte, melīgums, tumsonība, kultūras trūkums.

Izglītības, kultūras un sporta komitejas sēdēs, kuras vada E.Aldermane, opozīcijas deputāti tiek tīši un regulāri maldināti vai atstāti bez informācijas, kura tiek paziņota tikai pozīcijas pārstāvjiem. Situācija sāk līdzināties tiesas procesam, kurā viltīgi un izmanīgi advokāti ir sastādījuši āķīgus līgumus, kuriem, labticīgi uzticoties, var iekulties tādās nepatikšanās, no kurām vairs nav izejas. Tāds piemērs ir izrīkošanās ar Rīgas Mākslas telpu (RMT). Rīgas domes pakļautībā esošo kultūras iestāžu un Kultūras aģentūras reorganizācijas laikā tika daudz spriests par RMT un kinoteātra "Rīga" likteni. Šīs abas iestādes, it kā lai atvieglotu īres maksu par telpām, kuras pieder "Rīgas namiem", pārņēma šis SIA. Pārņemšanas līgumā vairākkārtīgi uzsvērts, ka "Rīgas nami" apņemas turpināt visas augsti mākslinieciskās un Latvijai un starpvalstu attiecībām tik svarīgās iestrādes, saglabāt RMT uz laikmetīgo mākslu un pasaules kultūras apmaiņu vērstās tendences. Gan komiteju sēdēs, gan pārrunās tika uzsvērts, ka komitejas un kultūras departaments ar izpratni un saudzīgu attieksmi pret RMT mākslinieciskajām kvalitātēm pamazām, saskaņā ar nupat izveidoto darba grupu, veiks šo tikai un vienīgi saimnieciski tehnisko pārorganizēšanu un tikai formāli atlaidīs un atkal zem mainītā nosaukuma pieņems darbā RMT vadītājus un atlaisti un apvienoti ar kino "Rīga" tiks tikai elektriķi un apkopējas.

Realitāte ir tāda, ka 10.decembrī pēc šīm tolerances un mākslas izpratnes caurstrāvotajām kultūras komitejas vadītājas un oficiālo referentu ziņām (jāatzīmē, ka katrs no opozīcijas puses uzdotais jautājums par šo lietu tika uztverts ar pašsaprotamu pārākuma smīnu), devos uz RMT pašreizējās vadītājas Ineses Baranovskas kabinetu (Rozenbrikas kundze jau ilgstoši slimo) un tur sastapos ar izmisuma pārņemto māksliniecisko personālu, kuram tikko ir aprakstīta un daļēji atņemta tajā pašā dienā paredzētajai izstādes un koncerta atklāšanai nepieciešamā darba tehnika. Inese gandrīz uz ceļiem esot izlūgusies, lai "Rīgas nami" atstāj vismaz datoru ar pie RMT organizācijas saistītajām e-pasta adresēm, caur kurām vēl tuvākajā laikā jānoorganizē trīs starptautiskas pasaules līmeņa izstādes. No otrdienas, 15.decembra, absolūti visi darbinieki tiks atlaisti un labie glābēji "Rīgas nami" jau cer uz daudz lielākiem kases grāvējiem nekā šis nesaprotamais pasaules līmeņa mākslinieciskums, kurš taču nenes peļņu.

Cik var saprast, nolemts atdot konkursa kārtā RMT par nu jau pārdēvēto Rīgas izstāžu zāli tam, kurš pierādīs, ka īsā laikā var pievilināt ar viendienītes popkultūras lipīgo pievilcību tautas masas un vēl arī pie reizes apsolīsies kārtīgi izreklamēt
„reformatoriem” vēlamos politiskos spēkus. Jo ir taču jāsteidzas atkal kaut ko ātri sagrābt ar kārīgi savilktiem pirkstiem.

Vai „kaut kāda tur augstā māksla”, pasaules līmeņa komunicēšana caur aktuālām laikmetīgām kultūras vērtībām, kas tiešām nes Latvijai gan vajadzīgo statusu, gan slavu, gan reklamē pa īstam, vairs nav vajadzīga!?

Tāda ir visa kopīgā Rīgas reklamēšanas stratēģija. Nevis izcelt un ieguldīt ilglaicīgās kvalitatīvās vērtībās, bet ātri uzvilnīt vienas dienas saimnieka psiholoģijā ar to, kas te "labi aizies" un patiks arī dažiem tūristiem.

Gribu pievērst sabiedrības uzmanību arī tam, ka oficiālās domes sēdēs izskan kaisli aicinājumi atjaunot nāves sodus Latvijā, bet, ja nevar to, tad varbūt kāju un roku nociršanu kā alternatīvu soda veidu un daudz dāsnāk piemērot mūža ieslodzījumu.
Tiek arī gatavota nesaudzīga kontrole un cenzūra pār "atļautajiem" un "neatļautajiem"  latviešu tautas rituāliem.

Esmu dzirdējusi cilvēkus sakām: "Es vairs nejūtu, ka būtu vajadzīgs savai valstij...” Patiesība ir tā, ka Latvijas valsts kliedz pēc jūsu palīdzības!!!

Cerot uz Atkal un Jau,

Ieva Akuratere

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja