Laika ziņas
Šodien
Smidzinošs lietus
Rīgā +10 °C
Smidzinošs lietus
Pirmdiena, 14. oktobris
Minna, Vilhelmīne

Galerijā Look! tiks atklāta grupas izstāde Pašpiepildošās gaidas

Trešdien, 16. oktobrī, no 17.00 līdz 21:00 galerijā Look! tiks atklāta grupas izstāde Pašpiepildošās gaidas, informēja izstādes rīkotāji

Pašpiepildošās gaidas ir grupas izstāde, kas reflektē par self fullfiling prophecy fenomenu, kas minēts jau sengrieķu mītos. Pašpiepildošo gaidu definīcija psiholoģijas zinātnē attiecas uz situācijām, kad spēcīgi stereotipi vai, tieši otrādi - vāji apzināti uzskati par kādu cilvēku vai iztēlotu situāciju veicina tādu (apzinātu vai neapzinātu) rīcību, kas galu galā izraisa šīs projekcijas materializāciju. Izstādes mākslinieki ar teksta palīdzību tika aicināti doties pašizpētes piedzīvojumā, lai radītu mākslas darbu, kas atspoguļotu pašpiepildošu gaidu konceptu. Darbi uzlūkojami kā interpretācija atgriezeniskajai saitei starp iekšējiem uzskatiem, iespaidiem un reāli piedzīvoto, rādot, kā gaidas bieži kļūst par reālu pieredzi.

Kad satiekas divi vai vairāk cilvēki, visticamāk, tiem ir ekspektācijas vienam par otru. Lai gan parasti tā ir pagātnes pieredze, kas čukst priekšā, taču pat tikko iepazīta cilvēka vizuālais izskats vien mūsos klusi izvij kādu sagaidāmu uzvedības modeli. Tāpat klasiskie sociālā statusa, vecuma, dzimuma un nodarbošanās stereotipi aktivizē noteikta veida uzvedības vai attieksmes gaidas un rīcību, kas, savukārt, liek citiem atbilstoši uz to reaģēt. Līdzīga pašpiepildošu gaidu mijiedarbība nemitīgi notiek arī starp katru no mums un plašāku matēriju.

Mēs prātā izlejam formas nākotnei un nākotne tās piepilda. Kāds neredzams zemapziņas spēks tiecas formu piepildīt, lai tā iegūtu materiālu ķermeni. Varbūt tomēr racionāls skaidrojums - vien domu un mērķtiecīgu darbību alķīmija, apvienojumā ar selektīvo uztveri liek pamatus ilūzijai, ka piepildās tas, par ko visvairāk domājam.

Mēs izlējām izstādes formu, tagad to ir piepildījuši 6 mākslinieki, kurā mēģinājām nodot poētisku pašpiepildošo gaidu sajūtu:

Izstādē būs skatāmi Alises Builevicas, Spāres Vītolas, Katrīnas Biksones, Dāvja Ozola, Haralda Saknīša un Envijas darbi.

Izstāde būs apskatāma no 16. oktobra līdz 1. novembrim galerijā Look! (Ģertrūdes iela 62A).

Darbalaiks: 13.00-19.00 no otrdienas līdz piektdienai, sestdienās 13.00-17.00.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Klajā nācis Chris Noah jaunākais singls un albums

Klajā nācis dziedātāja Chris Noah jaunais albums Atvadas nav skumjas, ja zinām, ka drīz tiksimies, kas radīts 80. gadu popmūzikas stilā. Sony Music Entertainment paspārnē izdotajā albumā apkopotas 10 ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja