Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Galerijā Look! tiks atklāta Klāva Lora personālizstāde Te Thing

Galerijā Look! ceturtdien, 29. jūnijā, 17.00-22.00 tiks atklāta Klāva Lora personālizstāde Te Thing, informēja galerijas pārstāvji.

Kā ilustrēt neizskaidrojamo dzinuli, kas virza cilvēci un urda indivīdu virzīties uz priekšu? Savā jaunākajā personālizstādē mākslinieks Klāvs Loris iepazīstinās ar gleznu sēriju, kurā caur abstrakciju izzināti veidi, kādos sastapties, pretoties un jaunradīt realitāti. Tā izvaicā, kā veidojas realitātes un cilvēka attiecības. Cilvēka, kura prāts, pēc mākslinieka domām "naivi un pat absurdi iet "pret spalvu" neizbēgamai entropijai". Jaunradītajos darbos par centrālo objektu gan vizuāli, gan tematiski tiek izvirzīts obelisks, tam simbolizējot tiekšanos uz debesīm, dieviem un tiem piedēvēto nemirstību, kā arī civilizācijas augstāko sasniegumu punktu un varaskāri vienlaikus.

Obelisks ir monumenta veids, kas radies Senās Ēģiptes kultūrā, bet vēlāk izplatījies visā pasaulē. Tas ir četrstūrveida, monolīta stabs, kas ir izgatavots no granīta vai citiem cietiem materiāliem. To cēlāji uzskatīja, ka obeliskiem ir reliģiskas un maģiskas spējas un tos izmantoja, lai komunicētu ar dieviem. Mūsdienās obeliski, kas saglabājušies daudzviet pasaulē, arvien kalpo kā varas un prestiža simbols. Starp tiem, gluži kā strukturālām konstrukcijām, Klāvs Loris ar glezniecības paņēmieniem šķetina tik daudzos realitātes slāņus, kas ikdienas ritumā var izlikties par bezmērķīgu haosu. Sērijas ietvarā šie monumentālie obeliski lēnām tiek sagrauti, ļaujot domāt par prāta kontroles mehānismiem un to pielietojumu attiecībā uz pasaules iekārtas uzstādītajiem spēles noteikumiem.

Klāvs Loris (1988) beidzis Latvijas Mākslas akadēmijas glezniecības apakšnozari, papildinājis zināšanas Breras Mākslas akadēmijā Milānā un bijis SEB stipendijas glezniecībā 2014 laureāts. Kopš Jaņa Rozentāla mākslas vidusskolas absolvēšanas, sarīkojis vairākas personālizstādes, kā arī ņēmis dalību neskaitāmās grupas izstādēs Latvijā un ārzemēs. Viņa darbi bijuši skatāmi Viļņas glezniecības triennālē Lietišķās mākslas un dizaina muzejā, Latvijas Nacionālā mākslas muzeja izstāžu zālē Arsenāls, Sidnejas Latviešu namā, galerijā Māksla XO, Hangar mākslas centrā Briselē un citviet. 2015. gadā ieguvis Grand Prix Laikmetīgās mākslas biennālē JCE (Jeune creation Europeenne. Biennale d'art contemporain Parīzē. Klāvs Loris ir arī Latvijas Mākslas akadēmijas vieslektors.

Izstāde būs apskatāma no 29. jūnija līdz 22. jūlijam galerijā Look! (Ģertrūdes iela 62A).

Darbalaiks: 13.00-19.00 no otrdienas līdz piektdienai, sestdienās 13.00-17.00.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja