Laika ziņas
Šodien
Migla
Svētdiena, 13. oktobris
Irma, Mirga

Galerijā Birkenfelds skatāma amerikāņu fotogrāfa Ulvja Alberta izstāde

Līdz 29. septembrim galerijā Birkenfelds skatāma amerikāņu fotogrāfa Ulvja Alberta izstāde _All In._Šovasar Ulvis Alberts (1942) ieradās Latvijā, līdzi atvedot daļu no 40 darba gados Amerikā tapušā arhīva.  Izstādē mākslinieks piekrita parādīt arī tos darbus, kas līdz šim nekad nav bijuši kopēti vai izstādīti.

Ulvja Alberta fotogrāfijās var sastapt pazīstamas 70., 80. gadu mūzikas, kino, pokera spēles un mākslas slavenības, kuru radoša daiļrade un talants patiesi satricināja pasauli. Šodien daudzus no Ulvja Alberta darbu varoņiem sauc vienkārši - leģenda. Izstādes darbi ir sadalīti trijās tēmās - Ledusskapis, Pokera spēlmaņu portreti un Slavenības.

Ledusskapis radās 1976. gadā, kad dzīvojot Holivudā, Ulvis Alberts fotografēja slavenus cilvēkus pie ledusskapja. Sākotnējā interese redzēt ko tie glabā ledusskapī pārauga interesē par pašu portretējamo. To vidū šodien pazīstamais mākslinieks Edvards Ruša, režisors Stīvens Spilbergs, Čarlzs Bukovskis.

Pokera spēlmaņu portreti parādīsies ar līdz šim neredzētām  melnbaltām un krāsu fotogrāfijām. Tie bija laiki, kad pie pokera spēles galdiem varēja redzēt nopietnus vīrus kovboju cepurēs un telpā virmoja zilgani cigarešu dūmi. Tā būs iespēja redzēt leģendāros Amarillo Slim Preston, Jack Treetop Straus, Doyle Texas Dolly Brunson, Stu the Kid Ungar un vēsturiskas spēles situācijas.

Slavenību sērija - to vidū Elizabete Teilore, Pols Makartnijs, Endijs Varhols, Dīns Mārtins, Džimijs Hendriks un daudzi citi kino, mākslas, politikas un mūzikas slavenību portreti radīs patiesu  baudījumu skatītājam.

Ulvja Alberta izstāde All In skatāma līdz 29.septembrim galerijā Birkenfelds Rīgā, Rūpniecības ielā 3. Plašāka informācija: www.birkenfeldsgallery.com.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja