Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Izsludina metu konkursu Latvijas ekspozīcijas idejai Venēcijas arhitektūras biennālē

Līdz 2017. gada 31. augustam var iesniegt piedāvājumus Kultūras ministrijas izsludinātajam metu konkursam par Latvijas ekspozīcijas idejas koncepciju un īstenošanu Venēcijas biennāles 16. Starptautiskajā arhitektūras izstādē, kura notiks 2018. gadā, informēja Kultūras ministrijas sabiedrisko attiecību speciāliste Dace Vizule.

Metu konkursa mērķis − izvēlēties saturiski augstvērtīgāko un izcilāko dizaina risinājuma metu Latvijas ekspozīcijas īstenošanai, lai reprezentētu Latvijas laikmetīgo arhitektūru un/vai arhitektūras mantojumu Venēcijas biennāles 16. Starptautiskajā arhitektūras izstādē.

Saskaņā ar Publisko iepirkumu likumā noteikto kārtību konkurss notiks divās kārtās – metu konkurss un sarunu procedūra. Žūrijas komisijā darbojas arhitekti, arhitektūras un dizaina nozares eksperti. Konkursā žūrijas komisija izvērtēs dalībnieku iesniegtās metu idejas un to īstenošanas piedāvājumu, nosakot trīs visaugstāk novērtēto vietu ieguvējus. Konkursa dalībnieks, kurš būs ieguvis visaugstāko žūrijas novērtējumu un atbildīs kvalifikācijas prasībām, tiks aicināts uz sarunu procedūru par iepirkuma līguma nosacījumu izpildi.

Konkursa nolikums pieejams šeit.

Venēcijas biennāles 16. Starptautiskā arhitektūras izstāde notiks no 2018. gada 26. maija līdz 2018. gada 25. novembrim. Par Venēcijas arhitektūras biennāles kuratorēm ir izvēlētas Ivonna Farela (Yvonne Farrell) un Šellija MakNamara (Shelley McNamara) (Īrija), kuras vada arhitektu biroju Grafton architects un  savulaik 2012. gadā ieguvušas Venēcijas arhitektūras biennāles Sudraba lauvu, kā arī bijušas tādu prestižu konkursu kā Mīsa van der Roes balvas (Mies van der Rohe Award)  un Karaliskā Britu arhitektūras institūta Stirling balvas ( RIBA Stirling Prize) žūrijas locekles.

Viņu definētā 2018. gada biennāles tēma – Freespace (Brīvā telpa). Kuratores uzsver: „Freespace iedrošina pārskatīt domāšanas veidus, jaunus veidus, kā redzēt pasauli, kā rast risinājumus, kur arhitektūra rūpējas par katra šīs trauslās planētas iedzīvotāja labklājību un cieņu. Freespace ietver brīvību iztēloties, laika un atmiņu brīvo telpu, saistot kopā pagātni, tagadni un nākotni, ceļot uz mantotiem kultūras slāņiem, savienojot kopā arhaisko ar mūsdienīgo.”

Venēcijas arhitektūras biennāle ir vērienīgākā un prestižākā arhitektūras izstāde pasaulē, kas tiek rīkota reizi divos gados. Latvija ar nacionālo ekspozīciju Venēcijas arhitektūras biennālē piedalās kopš 2002. gada, un 2018. gadā būs mūsu valsts astotā dalības reize. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja