Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +2 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

J. Dombrava: Nacionālistu reitingi aug!

Līdzīgi kā citās Eiropas valstīs arī Latvijā nacionālisti piedzīvo visnotaļ stabilu izaugsmi. Šajā publikācijā es apskatīšu „Latvijas Faktu” reitingus un attīstības tendences kopš 2009.gada jūnija, kad bija noslēgušās Eiropas Parlamenta un pašvaldību vēlēšanas līdz 2010.gada maija reitingiem, kad ir panākta vienošanās par partiju apvienības veidošanu starp „Visu Latvijai!” un TB/LNNK.

1.attēls

Apskatot individuālo „Visu Latvijai!” reitingu, varam secināt, ka nepilna gada laikā tas ir dubultojies no 1,4% (2009.gada jūnijā) līdz 3% (2010.gada maijā), tātad par 1,6 procentpunktiem. Šī gada laikā reitings ir stabili audzis ar nelielām svārstībām brīdī, kad tika pārsniegts 2% slieksnis šī gada pirmajā pusē. 11 mēnešu laika periodā „Visu Latvijai!” reitings ir audzis par aptuveni 0,15% mēnesī. Apskatot periodu kopš augusta, kad sākās „Visu Latvijai!” reitingu izaugsme, jeb 9 mēnešu periodu, tad izaugsme ir bijusi 0,2% mēnesī. Ņemot vērā, ka 10.Saeimas vēlēšanas būs pēc četriem mēnešiem, tad ir pietiekami liela iespējamība, ka „Visu Latvijai!” reitings nepagūs sasniegt 5% robežu Latvijas Faktu aptaujās.

2.attēls

Salīdzinot „Visu Latvijai!” reitingu Latvijas Faktu aptaujās ar TB/LNNK reitingu, varam novērot visnotaļ līdzīgu izaugsmi. Jāatzīmē, ka TB/LNNK reitings ir bijis ar lielākām svārstībām nekā „Visu Latvijai!” reitings. Apskatāmā laika perioda tas ir audzis no 1,7% (2009.gada jūnijā) uz 2,9% (2010.gada maijā), tātad tikai par 1,2 procentpunktiem. 11 mēnešu laika periodā TB/LNNK reitings ir audzis par aptuveni 0,11% mēnesī. Atzīmēšanas vērts ir fakts, ka 2010.gada reitingos „Visu Latvijai!” ir spējusi apsteigt TB/LNNK.

3.attēls

Tā kā „Visu Latvijai!” un „TB/LNNK” valdes ir pieņēmušas lēmumu par partiju apvienības veidošanu, lai nepieļautu latviešu balsu sašķeltību un ar savu darbību tiektos pretī latviskas Latvijas mērķim, tāpēc ir vērts aplūkot abu partiju kopējos reitingus. Jāatzīmē, ka apvienotie partiju reitingi ir vienkārši matemātiski sasummēti. Varam novērot, ka apvienotie partiju reitingi gada laikā ir dubultojušies no 3,1% (2009.gada jūnijā) uz 5,9% (2010.gada maijā). Šobrīd matemātiski sasummējot abu partiju reitingus Visu Latvijai un TB/LNNK ir pārsniegusi 5% barjeru. Tas vieš pamatotas cerības, ka nacionālais bloks būs pārstāvēts 10. Saeimā!

Jānis Dombrava

"Visu Latvijai!" valdes loceklis

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja