Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 28. marts
Ginta, Gunda, Gunta

Jaunā izglītojošā raidījumā kopā ar Mulu bērni varēs iepazīt mākslu

Ceturtdien, 21. janvārī, pirmizrādi piedzīvo jaunā pašmāju bērnu raidījuma Mazā Mula lielajā mākslas pasaulē pilotepizode. Laikā, kad bērni izglītojas mājas apstākļos, kad ar draugiem satikties nav iespējams un muzeju durvis mazajiem skatītājiem ir aizvērtas, Tet studio sadarbībā ar izdevniecību Droši un Koši piedāvā iespēju – kopā ar jauko un atraktīvo meitenīti Mulu aizceļot lielajā mākslas pasaulē. Jau no šodienas jebkurā sev ērtā laikā pilotepizode Karijas melnais kaķis vērojama Shortcut Films lietotnē.

Mazā Mula lielajā mākslas pasaulē ir izglītojošs raidījums sākumskolas vecuma bērniem par mākslu, iesaistot Latvijas Nacionālā mākslas muzeja kolekcijā esošus mākslas darbus. Kā iekļūt iekšpus gleznas, un vai tas vispār ir iespējams? Ja ir burvju zinātkāres atslēdziņa un uzticams draugs, runājošs kaķis Bricis, tad pavisam noteikti – ir! Mazā Mula kopā ar raidījuma skatītājiem nokļūs gleznas pasaulē, iepazīsies ar tās vidi un tēliem, atrisinās dažādus noslēpumus un galu galā iemācīsies ko jaunu un aizraujošu!

Raidījums rosinās vēlmi bērniem iedomāties un iztēloties, pilnveidos viņu radošumu un attīstīs intelektu, kā arī iepazīstinās ar latviešu mākslas darbiem, mākslas metodēm un terminiem.

"Pirmo reizi Latvijā sadarbībā ar Latvijas Nacionālo mākslas muzeju ir radīts raidījums, kas bērniem un viņu vecākiem palīdzēs vieglā un aizraujošā veidā apzināties mākslas izglītojošo nozīmi bērnu attīstībā – māksla iemāca bērniem uzticēties saviem sapņiem un idejām! Ceram, ka mūsu mazos skatītājus stāsts aizraus un varēsim izvērst mākslas darbu apskates sēriju arī turpmāk," stāsta Tet izklaides pakalpojumu daļas direktore Inga Alika-Stroda.

"Mazā Mula piedzima pirms 7 gadiem, lai caur grāmatu lapaspusēm iepazīstinātu bērnus ar latviešu vizuālo mākslu. Esmu gandarīta, ka Tet studio novērtēja ideju atdzīvināt stāstu par mazo Mulu, dodot iespēju vēl plašākai bērnu auditorijai mūsdienīgā veidā iepazīt lielo mākslas pasauli," izdevniecības Droši un Koši vadītāja un raidījuma idejas autore Kristīne Morozova.

Raidījumu veido producente Daina Gāga-Ēķe ar komandu. Krāšņā vizuālā piedzīvojuma autors ir daudzsološais mākslinieks Adriāns Toms Kulpe, un tas ir balstīts grāmatu sērijā “Mazā Mula pēta“, kuru ilustrāciju autors ir Reinis Pētersons.

Mazā Mula lielajā mākslas pasaulē piedalās iemīļoti aktieri gan no Jaunā Rīgas teātra, gan Latvijas Nacionālā teātra. Jau pirmajā sērijā mazā Mula (Emīlija Ēķe) kopā ar savu uzticamo draugu kaķi Brici (Raimonds Celms) satiksies ar Ģederta Eliasa gleznas tēlu Kariju (Baiba Broka) un viņas nepaklausīgo mīluli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Līdzināties, mierā!

Kur viņi paliek? Lauzu galvu katru reizi, kad dzirdu uztrauktas balsis, kas atkārto vēl un vēlreiz: trūkst cilvēku

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja