Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Jaunas domāšanas astoņgade

2. februārī partija _Jaunais laiks (JL) _atzīmē savu astoto dzimšanas dienu. Pieklājīgs cipars, kas Latvijas politiskās vides mērogā norāda uz zināmu briedumu. Esam izauguši no rozā briļļu perioda. Esam pārvarējuši iekšējos dumpjus. Esam nolikuši malā paštaisnumu paštaisnuma pēc. Lai vai kā, visos šajos partijas dzīves gājuma posmos, esam stingri turējušies pie atšķirīgā un sev tuvā, ar ko ienācām un ko ienesām Latvijas politikā.

Tā ir _JL _pārliecība, ka politika NAV pašlabuma paradīze, kas paver vaļā durvis, kas citiem liegtas. Mūsu pārliecība toreiz un tagad IR godīgi, taisnīgi un profesionāli politiķi, kuri ieklausās sabiedrībā un nenodod savas vērtības.

Jā, mēs sakūrām uguni tā laika politiskajā vidē, jo pirmo reizi kāds publiski iestājās par to, ka Latvijā valda politika, par kuru ir kauns. Cilvēkos bija katastrofāla neticība un sava veida samierināšanās ar to, ka pie mums zog, krāpj un izsaimnieko visu, ko vien var. Piesakot partiju JL, mums nebija citas iespējas, kā runāt tieši. Kā atklāt nepatīkamos pierādījumus, lai ne tikai sabiedrība, bet arī jau letarģiskā miegā iemigušie politiķi patiešām saprastu, ka vērtības, kuras grasāmies ienest Latvijas politikā ir diametrāli pretējas. Godīgas, caurspīdīgas un tiesiskas jebkuram Latvijas iedzīvotājam!

Šie ir principi, kas visus astoņos gadus ir virzījuši JL un motivējuši strādāt. To pierāda arī pēdējais gads, kad no bezcerīgas opozīcijas esam kļuvuši par vadošo partiju valstī. Un es esmu pārliecināta, ka Valda Dombrovska kļūšana par premjeru nav tikai tāda sagadīšanās, bet gan likumsakarīgs partijas darba rezultāts – mēs esam rīcībspējīga partija, kas arī grūtākos brīžos mobilizē spēkus un ar visu atbildību izturas pret sabiedrības izrādīto uzticību. Mēs lieliski apzināmies, ka būt premjera partijai – tas nav žetons, kuru var izmest vējā, jo šajā brīdī uz spēles likta valsts stabilitāte. Tās ir pārāk nopietnas likmes, lai pret tām izturētos pavirši. Atbildība un profesionalitāte joprojām ir mūsu kurss.

Joprojām JL kurss ir arī vērtības un principi, kurus ienesām politiskajā vidē pirms astoņiem gadiem. Tā ir politiskā kultūra, kuru ciena sabiedrība, sadarbības partneri Latvijā un ārvalstīs, un galu galā – paši politiķi. Atšķirībā no laika pirms astoņiem gadiem, šodien JL ir pārliecināts, ka būt vienam pret straumi ir grūti. Ir vajadzīgi sabiedrotie, kas tik pat bezbailīgi ir gatavi mainīt upes tecēšanas virzienu, iestājoties PAR vienotāku politiku. Tā ir politika, kas Latvijā ir trūkusi nevis 8, bet gan 20 gadus, līdz ar to politisko partiju apvienības VIENOTĪBA rašanos redzu kā jaunu pagrieziena punktu Latvijas politikā. Gan morāli, gan fiziski būs daudz lielāks atbalstītāju pulks JL pamata vērtībām - vienotai un godīgai politikai. Lai tāds arī ir mans novēlējums nākamajai JL astoņgadei!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja