Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +23 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 9. septembris
Telma, Bruno

Kalnciema kvartāla galerijā būs skatāma Undīnes Ābiķes personālizstāde Sapņu alķīmija

No 8. līdz 27. augustam Kalnciema kvartāla galerijā interesentus gaidīs mākslinieces Undīnes Ābiķes personālizstāde Sapņu alķīmija.

Lai pilnvērtīgi noķertu vasaras vēlo vakaru burvību un kultūras baudījumu, apmeklētāji aicināti vakaru sākt ar personālizstādes atklāšanas apmeklējumu, bet turpināt vibrējošās P.S. PMS apvienības, ģitārista Edgara Rubeņa un dzejnieces Marijas Luīzes Meļķes koncertā. Izstādes atklāšana un tikšanās ar mākslinieci 8. augustā – no 18.00. Ieeja bez maksas.

Kalnciema kvartālā – vietā, kur satiekas Kalnciema un Melnsila ielas, satiekas arī māksla un tās baudītāji. Arī šī izstāde ir iespēja kavēties scēniskās ainās, kurās šīs pasaules elementi vijas gan izsapņotos, gan murgainos scenārijos. Vietās, kurās mēs nekad neesam bijuši, bet jūtam piederības sajūtu, cilvēkos, kuri liekas pazīstami, bet viņu ārējais izskats ir mainīts. Šie pretnostatītie noskaņojumi kalpo par iedvesmu mākslinieces akvareļu darbiem, kuros gleznieciskais mijas ar ilustratīvo un reālais ar sirreālo.

Vairāk par izstādi atklāj pati māksliniece:

“Cilvēka iztēlei ir spēja transformēt un mainīt piedzīvoto. Arī notikumi, kurus mēs neatceramies, noglabājas mūsu zemapziņas slānī un liek par sevi manīt neapzinātos stāvokļos. Jebkurš dienas laikā satiktais paziņa, redzētais objekts, noklausītais atmiņu stāsts, piedzīvojums vai emociju uzplūds nakts laikā var kļūt par simbolu sapņu sakritību pasaulei. Sapņos tēliem ir iespēja transformēties, notikumiem nav jānorisinās pēc loģikas principiem, tā ir pasaule, kura var būt apšaubāma un aplama, tādējādi savā esībā ietverot neviltotu beznosacījuma brīvību un iespējas. Gleznu radīšanas procesā par pamatu izmantots alķīmijas princips, kurš atzīst ideju, ka pastāv četri elementi – zeme, gaiss, ūdens un uguns – un no šo elementu kombinācijām iespējams radīt jebkuru materiālu. Šis princips izmantots attēlojot simbolus kā elementus, kuri kombinējas un mijiedarbojas gleznu kompozīciju kopumā."

 

Undīne Ābiķe (1998) absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas grafikas nodaļu un pēdējos gados jau paspējusi piedalīties dažādās grupu izstādēs Latvijā, Lietuvā, Itālijā un Ungārijā. Savā radošajā darbībā māksliniece pievēršas cilvēka attiecībām ar savu iekšējo pasauli un dabu, attēlo apziņas, emociju un noskaņu spektru. Par darbu galveno vizuālo valodu Undīne izvēlējusies akvareļus, grafikas un jauktās tehnikas.

Izstāde būs pieejama apmeklētājiem katru darbadienu no 10.00 līdz 18.00 un sestdienās no 10.00 līdz 16.00. Svētdienās galerija slēgta. Ieeja izstādē ir bez maksas.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja