Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Klasesbiedriem.lv

Pagājušā gada nogalē Valsts Ieņēmumu dienesta ģenerāldirektora vietnieka amatam tika izsludināts konkurss. Komisijā – valsts pārvaldes profesionāļi. Izvēle – zvērināts advokāts Lauris Leja. Nodokļu jomas speciālists, ar daudzu gadu pieredzi darbā Augstākajā tiesā tieši nodokļu lietās, tiesību zinātņu doktors un sociālo zinātņu bakalaurs ekonomikā. Pasniedzējs augstskolā.

Decembrī Ekonomikas ministrijas valsts sekretāra amatam arī tika izsludināts konkurss. Arī šajā komisijā bija profesionāļi. Par labāko tika atzīts Juris Pūce - tiesību un vadības zinību maģistrs (ar izcilību), Latvijas Universitātes Stratēģijas nodaļas vadītājs un LU senators, Rīgas Juridiskās augstskolas valdes loceklis un LU pasniedzējs.

Ak jā. Vēl arī savus pirmos akadēmiskos grādus abi ieguva 2002.gadā, kad Latvijas Universitātes Juridisko fakultāti beidzu arī es. Un pirms tam mēs esam mācījušies Āgenskalna ģimnāzijā. Šīs tad, redz, ir izrādījušās „problēmas”.

Man šķiet, ka kandidātus ir jāizvēlas koleģiāli (komisijās), vērtējot to izglītību, pieredzi un piemērotību, kas arī tika veikts. Līdz apstiprināšanai žurnālistiem un nevalstiskajam sektoram viņi būtu jāintervē, jāvētī, jātirda un jāpārliecinās par kompetenci, piemērotību, idejām un redzējumu, jāapjautā iepriekšējie darba devēji un jāizsaka viedoklis sabiedrībai. Kāpēc tā? Tāpēc, ka augstas valsts amatpersonas taču tiek meklētas. Un tieši tāda būtu kvalitatīva sabiedriska diskusija. Bet nē! Žurnālisti tad snauž un nesaspringst. „Cepiens” sākas tāpēc, ka kandidāti „nepareizajā” klasē mācījušies. Vai arī es nepareizajā?

„Atvainojos, ļoti atvainojos,

Ka es atļāvos, ka atļāvos.

Ļoti ceru - piedosit man to jūs.

Atvainojos, ļoti atvainojos.

Likās man - nevienu nenobojās,

Ka es izrunāju vārdus šos.

Atvainojos, ka es atvainojos,

Kaut ko tādu vispār atļāvos.”

/I.Ziedonis/

Dzejoli veltu visiem citiem saviem klasesbiedriem, kursabiedriem, Latvijas Studentu apvienības, Basketbola savienības vai citu nevalstisku organizāciju, kurās esmu darbojies, kolēģiem. Bet nevis tāpēc, ka kādam nevajadzētu pieņemt izaicinājumus kandidēt un darīt. Tieši pretēji. Dariet! Celieties un dariet! Arī visu citu pazīstamu un nepazīstamu cilvēku klasesbiedri. Dariet! Sēdētāju un čīkstētāju pietiek pārpārēm. Tāpat kā kritizētāju. Tikai atcerieties, ka būs jāuzvar konkursos. Bez protekcijas. Tieši pretēji kā Aināra Šlesera šofera dēla gadījumā. Tur nebija ne konkursa, ne, kā vēlāk izrādās, kompetences. Bet ir daudzi, kam ir! Gan drosme, gan kompetence, gan izglītība. Ticu un zinu to.

*Un labi, ka esmu mācījies tikai vienā, nevis, piemēram, trīs skolās.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja