Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Latvieši iegūst otro vietu starptautiskā ledus skulptūru festivāla Magadanā

Otro reizi Jelgavas pilsētas pašvaldības aģentūras "Kultūra" direktors Mintauts Buškevics kopā ar telnieku Kārli Īli ieguvuši otro vietu starptautiskā ledus skulptūru festivāla Magadanā, aģentūru LETA informēja Jelgavas pilsētas pašvaldības aģentūras "Kultūra" projektu vadītājs Ivars Pirvics.

Mintauts Buškevics un tēlnieks Kārlis Īle atgriezušies no Magadanas(Krievijā), kur Ziemassvētkos no 18. līdz 25.decembrim piedalījās 3.starptautiskajā ledus skulptūru festivālā "Magadanas kristāls".

Jelgavas pilsētas pašvaldības aģentūras "Kultūra" direktors uz Magadanu devās kā Kārļa Īles komandas biedrs un skulptors.

Žūrijas komisija Kārļa Īles un Mintauta Buškevica veidotajai četrus metrus augstajai skulptūrai "Eņģelis" piešķīra otro vietu.

Šajā festivālā komanda ar labiem panākumiem pārstāvēja Latviju jau otro reizi, aizvadītajā gadā viņu skulptūra "Ziemeļblāzmas deja" arī ieguva otro vietu.

Kā informē Pirvics, aģentūra "Kultūra" ir sākusi aktīvu gatavošanos 12.starptautiskajam ledus skulptūru festivālam, kurš notiks no 7. līdz 14.februārim Jelgavā.

Līdz novembra beigām mākslinieki varēja iesniegt savus pieteikumus un darbu skices gan individuālajām, gan komandas skulptūrām par tēmu - "Apkārt pasaulei".

Pieteikumi tika saņemti no 46 māksliniekiem. Dalībai festivālā žūrijas komisija apstiprināja 11 komandas. Pārstāvētas deviņas valstis - Latvija, Lietuva, Krievija, Nīderlande, Īrija, Lielbritānija, Spānija, Bulgārija un Somija.

Ledus skulptūru izgatavošanā tiks izmatotas 21 tonna kristāldzidra ledus, kas kopš augusta tiek gatavots SIA "Frostiart Baltic".

Skatītāji konkursā "Apkārt pasaulei" tapušos darbus varēs aplūkot festivāla noslēguma pasākumos, kas notiks no 12. līdz 14.februārim Jelgavas Uzvaras parkā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja