Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Latviešu mākslinieku vadībā Nīderlandē izveidots smilšu skulptūru parks

Nedēļas nogalē Nīderlandē Tekselas salā tika atklāts ikgadējais smilšu skulptūru festivāls,un par tā mākslinieciskajiem vadītājiem šogad uzaicināti Latvijas tēlnieki Sandis Kondrāts un Uldis Zariņš, kuri Latvijā katru gadu vada festivālu „Magic Sand” Jūrmalā - informēja Reinis Druvietis, "Rain Project" producents.

Tekselas salas festivāla tēma šajā gadā ir salas. Tādēļ smiltīs ir tapušas skulptūras, kuras attēlo leģendāro Atlantīdu, Krētas salu un teiksmu par Mīnotauru, Robinsona Krūzo salu, Bagātību salu, Madagaskaru un vēl daudz dažādu gan reālu, gan mītisku salu, tostarp arī pašu Tekselas salu. Sandis Kondrāts smiltīs ir atveidojis Lieldienu salu, bet Uldis Zariņš – Elbas salu, kur savas dzīves nogali pavadīja Napoleons.

Tekselas festivālā kopumā piedalās 30 mākslinieki no Nīderlandes, Somijas, Kanādas, Krievijas, Čehijas, Īrijas, Lielbritānijas, Beļģijas, Portugāles un Latvijas. Smilšu skulptūru veidošanai ir izmantotas smiltis 10 tūkstošu tonnu apjomā un skulptūru parka teritorija aizņem 15 tūkstošus kvadrātmetru. Smilšu skulptūras Tekselas salā būs apskatāmas līdz pat 13.septembrim.

Iepriekš Sandis Kondrāts un Uldis Zariņš ir bijuši mākslinieciskie vadītāji ne tikai festivālam „Magic Sand” Latvijā, bet arī Lappenrantas smilšu skulptūru festivālam Somijā. Arī šogad abu mākslinieku veidotā komanda „Frostiart Baltic” sadarbībā ar Jūrmalas domi un producentu apvienību „Rain Project” Jūrmalā rīkos jau 3.Starptautisko Baltijas Smilšu skulptūru festivālu „Magic Sand”. Festivāls tiks atklāts Jūrmalas Jomas ielas svētkos 5.jūlijā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja