Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Latvija pasaules vēsturē ieies kā veiksmes stāsts smagas krīzes risināšanā

Latvija dziļās ekonomikas krīzes dēļ starptautiski nav pazaudējusi savu reputāciju! Tā nedēļas sākumā vizītes laikā Latviju uzslavēja Somijas prezidente Tarja Halonena.

Uzslavas Latvijas valdībai par labi veiktu darbu valsts ekonomikas stabilizēšanā jau vairākus mēnešus varam dzirdēt no daudziem starptautiskā vidē augsta līmeņa finanšu ekspertiem, dažādu valdību pārstāvjiem, diplomātiem, EK institūcijām, analītiskajiem žurnālistiem. Un ar katru nākamo mēnesi tās kļūst drošākas un skaļākas, kas tikai apstiprina, ka valsts stabilizēšanā un ekonomiskās izaugsmes atjaunošanā virzāmies pareizajā virzienā.

Gada laikā mēs esam kļuvuši par veiksmes stāstu, ko šobrīd kā paraugu efektīvai un atbildīgai krīzes politikai stāsta daudzu citu valstu vadītājiem. Tostarp, Grieķijas, Īslandes, Spānijas un Ukrainas. Ar mērķtiecīgu V.Dombrovska valdības darbu mēs esam panākuši, ka ārvalstīs vārds Latvija nepaliek tukša vieta potenciālajiem investoriem, sadarbības partneriem un biržu un banku finanšu analītiķiem.

Ticu, ka mūsu premjers Valdis Dombrovskis, pateicoties savai profesionalitātei, atbildībai un sasniegtajam rezultātam, būs pieprasīts vēl ilgi pēc premjera pilnvaru beigām kā citu valdību konsultants par darbu ekonomikas krīžu apstākļos.

Diemžēl ar nožēlu jāatzīst, ka mēs paši Latvijā par savām pirmajām uzvarām garajā un smagajā kaujā nemaz nemākam priecāties. Kur nu vēl pašiem sev uzsist uz pleca! Tas ir tas pats stāsts par glāzi ar līdz pusei ielietu ūdeni – optimisti redz gandrīz pilnu glāzi, bet pesimisti – pustukšu glāzi. Mēs, latvieši, visticamāk piederam otrajiem – kritizētājiem un skeptiķiem.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja