Laika ziņas
Šodien
Daļēji saulains
Rīgā +4 °C
Daļēji saulains
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

Latvijas modes māksliniece Anna Elizabete Kasparsone iekļauta starptautiskā izstādē Ķīnā

Latvijas modes māksliniece Anna Elizabete Kasparsone iekļauta izstādē Global Qipao Invitational Exhibition 2020, kas norisinās no 2020. gada rudens līdz 2021. gada oktobrim Hangžū, Ķīnā.

2020.gada Global Qipao Invitational Exhibition izstādes dizaina koncepcija ir veltīta tēmai "Dzeja". Atbilstoši šī gada izstādes koncepcijai, dizaina darbu materiālu izvēle un ideoloģija pamatojama ar vēsturiskā mantojuma un mūsdienu lietu rituma savienojumu.

Modes māksliniecei Annai Elizabetei Kasparsonei, radot dizainu un skiču projektu, bija svarīgi turpināt Ķīnas tradicionālā tērpa Qipao vadlīnijas (vēsturiskās konstrukcijas siluets, stāvapkakle un audums – dabīgais zīds), bet tajā pašā laikā iekļaut Latvijas izteiksmes līdzekļus un kultūras identitātes šķautnes (maigi, zemes un saulrieta pasteļtoņi, dzintars kā galvenais greznuma un apdares elements), rezultātā radot unikālu Qipao divu tērpu dizainu, speciāli radītu šī gada izstādei, iekļaujot abu kultūru (Ķīnas un Latvijas) radošo mijiedarbību un tradicionāla kostīma dizaina attīstību. 

Izstādes vieta un organizatori ir Ķīnas Nacionālais zīda muzejs (China National Silk Museum), kas tiek uzskatīts par vadošo modes institūciju, ar vienīgo patstāvīgo modei veltīto galeriju Ķīnā. Galerijas patstāvīgā ekspozīcijas kolekcijā ir vairāk nekā 40 tūkstoši Rietumu modes un Ķīnas tekstila izstrādājumi, kuri aptver vairāk nekā 4000 gadus senu cilvēces meistarību. Starp visiem Ķīnas tradicionālajiem kostīmiem, Qipao/Cheongsam ir viena no reprezentatīvākajām formām tradicionālajam apģērbam sievietēm. Kopš 2017. gada Hangžū pilsēta organizē Hangzhou Global Qipao Festival, kura mērķis ir veicināt pārrobežu mijiedarbību starp kultūru un tūrismu, tradīcijām un modi, mākslu un dizainu, kā arī starp Ķīnu un pasauli. Kā daļu no festivāla, Ķīnas Nacionālais zīda muzejs sāka organizēt izstādi Global Qipao Invitational Exhibition.

Projekts tapis pateicoties VKKF atbalstam. Anna Elizabete Kasparsone ir modes māksliniece un dizainere, 2018. gadā absolvējusi Latvijas Mākslas akadēmijas maģistrantūras programmu "Māksla", Dizaina nodaļu, Modes mākslas apakšnodaļu. 2018./2019. gadā kvalificējusies ERASMUS+ praksē Londonā, Apvienotajā Karalistē (luksus modes zīmolos XU ZHI un CIMONE). 2019./2020. gads profesionālajā̄ darbībā ir vainagojies ar panākumiem, sniedzis bagātīgu pieredzi un zināšanas tieši globālā kontekstā un veidojis konceptuālu skatījumu, mākslas un dizaina mijiedarbību, integrāciju personiskā pieejā un tehniskajos risinājumos. Tā ir bijusi gan dalība internacionālās mācībās (Michelangelo Foundation organizētā 2019. gada vasaras skolas programma "Radošums un Meistarība" Aubussona, Francija), gan projektā (starptautisks radošuma apmaiņas projekts tekstila industrijā "ComON" Komo, Itālija), gan konkursā (dalība un uzvara jauno dizaineru konkursā "Maredimoda / The Link" Kannas, Francija). 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja