Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +6 °C
Skaidrs
Otrdiena, 16. aprīlis
Mintauts, Alfs, Bernadeta

LMA notks vienas dienas izstāde Friends and Benefits

22. novembrī plkst. 19 Latvijas Mākslas akadēmijas K2 notiks jauno mākslinieku Paulīnes Kalniņas un Krišjāņa Elvika vienas dienas gleznu izstāde Friends and Benefits, informēja akadēmijas pārstāve Laura Ozola.

Abus māksliniekus vieno ne tikai sena draudzība, bet arī kopīgas mākslinieciskās gaitas, kur visbiežākā sadarbība mākslinieku starpā ir saistīta ar scenogrāfiju, taču šoreiz abi ļaujas gleznieciskajiem eksperimentiem. 

Izstādē Friends and Benefits būs aplūkojamas divas gleznu sērijas, kas pēta cilvēka miesiskās un garīgās vajadzības. Izstādes nosaukums aizgūts no angļu valodas izteiciena Friends with Benefits, kas apzīmē attiecību modeli, kurā divi cilvēki nododas baudai bez īpašas savstarpējas pieķeršanās vai attiecībām. Šis fenomens visbiežāk izpaužas ar bailēm no iemīlēšanās otrā cilvēkā, paredzot, ka tas izjauks šīs attiecības. 

Paulīne Kalniņa līdz šim studiju procesā sevi ir pierādījusi, kā talantīga māksliniece ar izteiktu estētisko skatījumu, kas ticis novērtēts ar ASV Liberta stipendijas piešķiršanu.  Paulīne veidojusi izrāžu scenogrāfijas, kostīmus un šogad pieteikusi sevi arī kā video mākslinieci divās teātra izrādēs. Paulīnes darbi izstādē Friends and Benefits pēta cilvēka miesiskās īpatnības, cilvēka ādu kā iekāres objektu, kas apaudzis ar mūsdienu laikmeta informācijas slāni.

Krišjānis Elviks ir topošais scenogrāfs, kas jau ir veidojis vairākas izrāžu scenogrāfijas. Mākslinieka darbības laukā ir ne tikai tradicionālie teātra spēles laukumi, bet arī nestandarta telpas, kā, piemēram - peldbaseins vai ugunsdzēsēju depo. Debiju izstāžu lauciņā Krišjānis piedzīvoja 2017. gadā ar pirmo personālizstādi Cuntemporary, ir piedalījies vairākās grupu izstādēs un šajā vasarā veidojis izstādi sadarbībā ar mūzikas grupu Mumiy Troll Mākslai Vajag Telpu Vasaras mājā. Krišjānis Elviks ir Ināras Teterevas stipendiāts mākslā.

Izstādē Friends and Benefits Krišjānis apmeklētājiem piedāvās apskatīt gleznu sēriju Norāli. Otrā daļa, kas ir autora pašportrets par iekšējo pretrunu radīt haosu un tiekšanos pēc miera. 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja