Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +2 °C
Apmācies
Piektdiena, 19. aprīlis
Vēsma, Fanija

LNMM darbinieki pārsteigti par iedzīvotāju lielo interesi un pozitīvo attieksmi

Cilvēki uz atvērto durvju dienām Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā (LNMM) nāca ar neviltotu interesi un pozitīvu attieksmi, šodien, aizvadītā Eiropas Savienības (ES) struktūrfondu plānošanas perioda noslēguma pasākumā, stāstot par LNMM kā vienu no ES naudas ieguvējiem, sacīja muzeja direktore Māra Lāce.

Viņa atzina, ka nebija gaidījusi tik lielu interesi - laikā no no 12. līdz 16.decembrim muzeju apmeklējuši 125 000 cilvēku.

"Zinājām, ka būs traki, taču tik lielai interesei mēs nebijām gatavi. Šajās dienās tika mobilizēti visi darbinieki, izņemot grāmatvežus," stāstīja Lāce.

Viņa uzskata, ka apmeklētāju interese par muzeju bijusi neviltota. "Citreiz likās - kāpēc cilvēkiem ir tik interesanti uz šejieni nākt? Jo cilvēki nāca tādos daudzumos, it kā muzeja durvis pēc šīs reizes vairs nebūtu plānots vērt vaļā," stāstīja Lāce. Viņa sacīja, ka cilvēkus interesējis, kur palikusi muzeja rekonstrukcijai un restaurācijai piešķirtā nauda, un cilvēki ar redzēto bijuši apmierināti.

"Pozitīvā attieksme bija neiedomājama. Kā pēcāk sacīja darbinieki - ar labajiem vārdiem, kas dzirdēti no apmeklētājiem, pietiks vēl nākamajiem 100 gadiem," izteicās LNMM direktore.

Kā ziņots, iekārtotais LNMM apmeklētājiem durvis vērs 2016.gada 4.maijā.

Rekonstrukcijas un restaurācijas laikā pilnībā atjaunota muzeja vēsturiskā ēka, kā arī ievērojami paplašinātas telpas - izveidota apakšzemes piebūve un jaunas izstāžu zāles muzeja bēniņos. Tik vērienīga restaurācija, rekonstrukcija un modernizācija notikusi pirmo reizi ēkas 110 gadu vēsturē. Ar mērķtiecīgu darbu muzeja ēkā ir izveidota mūsdienīga infrastruktūra mākslas darbu eksponēšanai un saglabāšanai. Muzejā ir radīta vide sabiedrības izglītošanai un saturīgai brīvā laika pavadīšanai atbilstoši 21.gadsimta muzeju prasībām.

Muzeja ēkas rekonstrukcijas, restaurācijas un jaunbūves projekta pasūtītājs ir Rīgas domes Īpašuma departaments, būvprojekta autors ir Lietuvas arhitektu biroja Processoffice arhitekts Vitauts Biekša, savukārt būvniecības un restaurācijas darbus veica būvfirma Re&Re. Līgums par LNMM rekonstrukciju, restaurāciju un paplašināšanu starp Rīgas domes Īpašuma departamentu un SIA Re&Re tika parakstīts 2013.gada 22.janvārī.

Darbu kopējās izmaksas ir 29,8 miljoni eiro, no kuriem 16,8 miljoni eiro ir Rīgas domes finansējums, bet 13 miljonu eiro finansējums piesaistīts no Eiropas Savienības līdzekļiem. Visas summas norādītas, neieskaitot pievienotās vērtības nodokli.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Lielās cerības

Ik gadu mēs gaidām brīnumu – kādas Latvijā tapušas filmas iekļaušanu oficiālajā Kannu kinofestivāla skatē. Jo kaut kad taču tam ir jānotiek, par spīti visam!

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja