Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +10 °C
Daļēji apmācies
Piektdiena, 26. aprīlis
Rūsiņš, Sandris, Alīna

Lodzas Mākslas muzejā notiks Hardijam Lediņam un Jurim Boiko veltīts pasākums

Ceturtdien, 2017. gada 12. janvārī, Lodzas Mākslas muzejā Polijā notiks Latvijas Laikmetīgās mākslas centra pētnieču priekšlasījums par Hardija Lediņa un Jura Boiko radošo darbību, informēja centra pārstāve Anda Boluža.

Pasākuma laikā arī tiks prezentēta Latvijas Laikmetīgās mākslas centra (LLMC) izdotā grāmata Nebijušu sajūtu restaurēšanas darbnīca. Juris Boiko un Hardijs Lediņš

Ar priekšlasījumu uzstāsies Hardija Lediņa gada kuratore Diāna Popova un grāmatas NSRD. Juris Boiko un Hardijs Lediņš sastādītājas Ieva Astahovska un Māra Žeikare, kuras iepazīstinās klausītājus ar NSRD radošo mantojumu. 

Koncentrētā audiovizuālā prezentācijā tiks apskatītas vairākas NSRD video performances un to fragmenti (Pavasara tecīla, Aisberga ilgas / Vulkāna sapņi, Gājiens uz Bolderāju), Aptuvenās mākslas koncepcija un NSRD multimediālie eksperimenti, atskaņojot skaņdarbus no NSRD un Seque albumiem, papildinot tos ar fotogrāfijām no Jura Boiko un Hardija Lediņa arhīviem un saistošu stāstījumu par abu radošo darbību 20. gadsimta 70. - 90. gados Latvijā. 

Prezentācija tiek organizēta izstādes Piezīmes no pagrīdes. Māksla un alternatīvā mūzika Austrumeiropā 1968 – 1994 noslēguma pasākuma ietvaros.

Vērienīgā izstāde Piezīmes no pagrīdes. Māksla un alternatīvā mūzika Austrumeiropā 1968 – 1994, kas bija skatāma Lodzas mākslas muzejā  no 2016. gada 22. septembra līdz 2017. gada 15. janvārim, veltīta attiecībām starp vizuālās mākslas un mūzikas norisēm Austrumeiropā sociālisma periodā. Izstādes kuratoriem Danielam Muzičukam (Daniel Muzyczuk) un Deividam Kroulijam (David Crowley) sadarbojoties ar LLMC, izstādē iekļauts arī Latvijas 70. un 80. gadu avangards – Hardija Lediņa un Jura Boiko videodarbu cikls Doktora Enesera binokulārie deju kursi (1987), abu izgatavotie mājas ierakstu studijas Seque records dizaini un vairāki NSRD audio ieraksti. 

Atzīmējot Hardija Lediņa, Latvijas avangarda mūzikas un mākslas klasiķa, 60. jubileju, LLMC 2015. gadu pasludināja par Hardija Lediņa gadu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja