Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +24 °C
Skaidrs
Sestdiena, 18. maijs
Inese, Inesis, Ēriks

Mākslas programmas TÊTE-À-TÊTE 20 epizodēs notikumi sasniedz 75 000 interesentu

Maijā un jūnijā Borisa un Ināras Teterevu fonda mākslas programmas TÊTE-À-TÊTE 20 epizodēs ietvaros Rīgas izstāžu, koncertu, teātru zālēs, Latvijas Nacionālajā operā un Rundāles pilī, kā arī tiešraidēs radio un televīzijā noritēja izcili mākslas projekti un atklātās lekcijas. Pirmais TÊTE-À-TÊTE norišu cikls sasniedzis vairāk nekā 75 tūkstošu interesentu, informēja programmas pārstāve Inga Vasiļjeva.

"Jaunu tradīciju un kultūras notikumu rašanās ir neparasts brīdis ar atbildību, risku un īpašu radošu kņudoņu pakrūtē. Borisa un Ināras Teterevu fonda mākslas programma TÊTE-À-TÊTE 20 epizodēs ievibrēja īpašu noskaņu, emocionālu tonusu un neizmērojamu pievienoto vērtību, jo ļāva raudzīties uz mākslas projektiem ne tikai tradicionālā veidā – apmeklējot tos, bet arī ieskatīties paša procesa sākotnē kultūras personību atvērtajās lekcijās," vērtē Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē publiskās diplomātijas un kultūras programmas vadītāja Selga Laizāne.

"TÊTE-À-TÊTE 20 epizodēs ir notikums, kura raksturojums ir īss – pie mums ir notikusi sava veida Venēcijas biennāle – īsā laika periodā Rīgā viesojās daudzas pasaules līmeņa personības un notikumi. Mākslas programma rekomendējama gan nozares profesionāļiem, gan studentiem, gan interesentiem," atzīmē radošo industriju eksperte, Latvijas Kultūras akadēmijas docente Leonarda Kļaviņa-Ķestere.

"Ar patiesu prieku varam paziņot, ka mākslas programma TÊTE-À-TÊTE notiks arī 2014.gadā, un jau tagad iezīmējušies vairāki projekti, kuru noslēgumu varēsim kopīgi svinēt nākamajā gadā," atzīmē mecenāte Ināra Tetereva.

No 2013. gada 2. maija līdz 4. jūnijam mākslas programma TÊTE-À-TÊTE 20 epizodēs skatītājiem piedāvāja tikšanos ar izcilām mākslas pasaules personībām un notikumiem – Leha Majevska izstādi 4 kustīgi dzejoļi Mākslas muzejā Rīgas birža, Daniela Kramera džeza koncertu, izrādes Līgavaiņi un Spēlē, spēlmani!, Hercoga kabineta atklāšanu Rundāles pilī, filmas Standing-up Eiropas pirmizrādi, LNO Akadēmijas koncertu, izstādi Rīga smaida u.c. 

Mākslas mīļotāji varēja apmeklēt publiskās lekcijas, kurās pieredzē dalījās tādi izcili mākslinieki un savas jomas eksperti kā Kirils Serebreņņikovs (Krievija), Džerijs Hausfāters (ASV), Stefans Vanfleterens (Beļģija), Imants Lancmanis (Latvija), Pauls Hansens (Zviedrija), Helēna Demakova (Latvija), Jans Grarups (Dānija), Daniels Kramers (Krievija), kā arī redzēt šīs lekcijas tiešraidē portālā www.diena.lv.

Visu lekciju ieraksti būs pieejami www.teterevufonds.lv

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja