Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Mākslinieks Egils Mednis aprīlī rīkos izstādi "Ziepes ir..."

Aprīļa beigās mākslinieki Egils Mednis, Valters Kiršteins un Uldis Freimanis rīkos projektu - ceļojošo izstādi "Ziepes ir...". Kā Dienai.lv pavēstīja E.Mednis, kurš ir arī šā projekta vadītājs, izstāde būs valstij lojālu un domājošu pilsoņu reakcija uz apkārt notiekošo.

"Mūsu jaunais projekts "Ziepes ir..." turpinās iepriekšējos gados rīkotā izstāžu cikla "Augstākā sabiedrība XO" un "Augstākā sabiedrība - Republikas dārgumi" stilistiku, pievēršot sabiedrības uzmanību Latvijā notiekošajiem procesiem ar simbolu un tekstu palīdzību. Kā mākslinieciskais izteiksmes līdzeklis tiks izmantotas ziepes - caurspīdīga glicerīna ziepju bāze, kurā tiks iestrādāti dažādi aktuāli simboli, piemēram, Latvijas karogs, un dažādi saukļi: "Latvija", "Tēvzemei un Brīvībai"; arī tēli un priekšmeti: Latvijas nauda (monētas), nacionālie simboli." Mākslinieks atklāj, ka projekta ietvaros tiks radītas arī vairākas ziepju līnijas: patriotiskās, maģiskās, erotiskās, svētku, Latvijas suvenīri. "Mūsuprāt, tā varētu būt savdabīga ierosme Latvijas suvenīru ražotājiem un izplatītājiem," uzskata E.Mednis.

Viņš arī atklāj, ka izstādes formāts būs nelielā, viegli pārvietojamā, caurspīdīgā stendā ievietoti mākslas objekti - ziepes ar vēstījumu. Stendu paredzēts izvietot gan mākslas galerijās un salonos, gan suvenīru tirdzniecības vietās Rīgā un citās pilsētās. E.Mednis arī norāda, ka izstādes laikā būs iespēja iegādāties eksponēto objektu kopijas, bet pēc izstādes populārākie modeļi tiks tiražēti un izlikti pārdošanai, slēdzot līgumu ar katru konkrēto tirdzniecības vietu.

Sarunas beigās mākslinieks piebilst, ka projekta mērķis ir ceļojošo izstāžu sarīkošana; Latvijas sabiedrības uzmanības piesaistīšana valstij notiekošajos procesos caur atraktīvu mākslinieciskās izteiksmes formu, kā arī uzjautrināt sabiedrību un mazināt ekonomiskās krīzes sekas ar mākslas terapiju. "Tā kā projektu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds, piešķirot finansējumu materiālu iegādei, viss ir pavisam nopietni," vēl uzsver Egils Mednis.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja