Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Mežaparks pelnījis vērienīgu attīstību

Ir pagājis gads, kopš uzsāku darbu SIA "Rīgas meži" valdē. Šī gada laikā esam izdarījuši daudz, taču atrodamies tikai attīstības sākumstadijā, un vēl ir nepieciešams ilgtermiņa darbs vairāku desmitu gadu laikā. Taču būtiskākais priekšnosacījums tam, lai varētu nodrošināt Mežaparka attīstību, ir teritorijas detālplānojuma izstrāde, ko pašlaik esam izvirzījuši par savu galveno uzdevumu.

Diemžēl nereti nākas uzklausīt kritiku par detālplānojuma izstrādes uzsākšanu. "Latvietis skeptiskais" bieži vien meklē slēptus zemūdens akmeņus un nereti neizprot pašu svarīgāko – bez detālplānojuma nav iespējams noslēgt ilgtermiņa līgumus un veikt nopietnas investīcijas parka infrastruktūrā. Un tas nozīmē, ka nav arī iespējams pilnā mērā uzsākt Mežaparka attīstību, jo Rīgas pašvaldības budžets krīzes apstākļos un laikā, kad prioritāte ir sociālajai sfērai, nespēj atvēlēt apjomīgas summas attīstības projektiem. Savukārt privātos investorus bez detālplānojuma piesaistīt ir faktiski neiespējami.

Detālplānojuma būtiskākais ieguvums ir teritorijas sadalījums zonās. Pašlaik jau ir sagatavots Mežaparka detālplānojuma darba uzdevums. Tas paredz, ka detālplānojumā būs atsevišķi iedalīta klusā parka zona, kurā būs iekārtoti pastaigu celiņi, pludmales zona, kas atradīsies ezera krastā tajā vietā, kura pašlaik ir nesakopta un netīru smilšu klāta, aktīvās atpūtas un sporta zona, kultūras zona utt. Kur tieši šīs zonas atradīsies, noteiks speciālisti, kas šo detālplānojumu izstrādās. Drīzumā varētu tik izsludināts Mežaparka detālplānojuma skiču konkurss. Taču līdz galīgam detālplānojuma apstiprināšanas brīdim vēl paies aptuveni divi gadi.

Taču tas nenozīmē, ka, gaidot detālplānojumu, Mežaparks atrodas dīkstāvē. Patlaban Mežaparkā organizējam dažādus pasākumus un realizējam dažādas darbības, kuras ir iespējamas bez detālplānojuma. Tā, piemēram, pašlaik aktīvi strādājam pie BMX trases ierīkošanas. Latvija ir valsts, kas var lepoties ar pirmo olimpisko zelta medaļnieku BMX sporta veidā, taču tai pat laikā mūsu galvaspilsētā nav nevienas BMX trases. Norit sarunas arī par bērnu pasākumu rīkošanu iepriekš neizmantotās telpās.

Šogad Mežaparks piedāvās arī plašas ziemas sezonas aktivitātes. Mežaparka Lielajā estrādē plānots bērniem ierīkot slidkalniņus, bet pieaugušajiem – slēpošanas trases un slidošanas celiņus. Mums jau ir pērnās ziemas pieredze slēpošanas trašu izveidē, šim mērķim tika iegādāts sniega motocikls, jo retraks ir krietni dārgāks. Cenšamies iztikt ar minimāliem ieguldījumiem un no tā gūt maksimālu efektu. Rīgā nav daudz vietu, kur ģimenes varētu baudīt ziemas priekus, tādēļ Mežaparka attīstība šajā virzienā ir ļoti svarīga.

Kopumā raksturojot Mežaparka attīstības scenāriju, var teikt, ka mūsu mērķis ir tuvākajos desmit gados padarīt Mežaparku par atpūtas vietu ģimenēm, kas būtu interesanta arī mūsu pilsētas viesiem. Mežaparkam ir ārkārtīgi liels attīstības potenciāls, ko nedrīkstam aizmirst un atstāt novārtā.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja