Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +3 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Nākotnes pareģotājs

Izlasot 29.maija Dienas rakstu „Labie un bebri” par to, kā mūsu smadzenes atkal tūlīt sāks skalot profesionāli „pozitīvisti”, man atausa atmiņā kāda vērtīga atziņa: „Vienīgais patiesais jaunā darbinieka nākotnes pareģotājs ir viņa sekmes iepriekšējā darbā. Vērīgi pārbaudi rekomendācijas!”

Latvijas TV mēs jau redzam pozitīvisma reklāmas, kurās „labie cilvēki” mums stāsta, ka ir atveduši kaimiņienei zāles, paņēmuši suni no dzīvnieku patversmes vai kādam ko piedevuši. Ideja, protams, ir ļoti laba, un Latvijas pilsoņiem, 2.oktobrī ejot pie vēlēšanu urnas, tiešām vajadzētu rūpīgi izvērtēt, kuri no tiem cilvēkiem, kas ierakstīti izvēlētajā vēlēšanu sarakstā, patiešām ir iepriekš savā dzīvē paveikuši pietiekoši daudz labu darbu valsts un tās iedzīvotāju labā. Tas mums palīdzēs „pareģot nākotni”, kas iestāsies pēc nākamās Saeimas ievēlēšanas.

Vēl labāk, ja šo izvērtēšanu katrs veiks jau tagad un nostiprinās sevī drošu pārliecību par to, kuri ir patiesi krietni cilvēki un kuri iepriekš savā dzīvē ir vairāk slikta darījuši. Tad skaistās reklāmas mums neaizmiglos veselo saprātu .

Būtu skumji, ja mēs kārtējo reizi akli noticētu skaistām un profesionālām reklāmām, kuras reālajā dzīvē mums parasti iesmērē „brāķi”. Labs produkts nav jāiesmērē ar skaistu reklāmu! Labu produktu – „labu” politiķi mēs atpazīsim pēc viņa iepriekš paveiktajiem labajiem darbiem. Un nav svarīgi, vai šis cilvēks iepriekš ir bijis uzņēmējs, iestādes darbinieks vai deputāts. Svarīgi, lai viņš iepriekš būtu labi darījis savu darbu un godīgi kalpojis savai valstij. Svarīgi, lai viņš nebūtu iepriekš apzadzis savu valsti un tās iedzīvotājus. Svarīgi, lai viņš spētu pirmajā vietā likt sabiedrības vajadzības, ne savējās. Jā, cilvēkus var atpazīt pēc tā, cik krietni viņi iepriekš savā dzīvē ir bijuši! Tas ļauj paredzēt viņu rīcību nākotnē.

Ja mēs pavērtēsim, piemēram, savus bijušos skolasbiedrus, darba kolēģus un paziņas, tad atklāsim, ka laika gaitā raksturi un ieradumi jau cilvēkam būtiski nemainās. Tie, kas zaguši un blēdījušies, bieži vien turpina to darīt joprojām un tie, kas dzīvo krietni un izpalīdzējuši otram, tie arī šodien palikuši tādi paši un visticamāk paliks arī turpmāk. Ir, protams, daži pozitīvi un negatīvi izņēmumi, bet tādu nav daudz.

Politiķiem ir jākalpo iedzīvotājam, un, ja gribam izvēlēties labus darbiniekus SEV UN SAVAI VALSTIJ, tad ir vērts papētīt to, kā kurš no viņiem ir kalpojis savā iepriekšējā darbavietā!

Tas ir īstais „nākotnes pareģotājs”!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja