Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Piektdiena, 3. maijs
Uvis, Gints

Notiks vairāki pasākumi izstādes Zelta gadi Mūkusalas mākslas salonā ietvaros

Ceturtdien, 8. jūnijā plkst. 18 Mūkusalas Mākslas salonā izstādes Zelta gadi ietvaros notiks profesores Dainas Teters lekcija Par veco, kuratora Valta Miķelsona vadīta ekskursija izstādē kā arī diskusija par mākslas un vecuma attiecībām. Pasākums veidots sadarbībā ar laikmetīgās dejas festivālu Laiks dejot un vakara noslēgumā notiks festivāla atklāšana, informēja salona pārstāvis Valts Miķelsons.

Lai gan radušās neatkarīgi, festivāla un izstādes tēmas nevainojami papildina viena otru. Laiks dejot šogad īpašu uzmanību pievērš horeogrāfiem, dejotājiem un performances māksliniekiem vecumā ap vai virs 50 gadiem. Festivāla norises – izrādes, meistarklases, improvizācijas džemsesija un lekcija-diskusija – mudinās domāt par to, ko dejas mākslinieki pēc 50 sniedz skatītājiem un jaunajai dejotāju paaudzei.

Savukārt Zuzānu kolekcijas darbu izstāde Zelta gadi, kura Mūkusalas Mākslas salonā skatāma līdz 22. jūnijam, tiecas konkretizēt dzīves rudens izplūdušās aprises, liekot lietā vizuālas asociācijas un šķietami novalkātas metaforas.

Daina Teters ir Latvijas Kultūras akadēmijas profesore, Semiotikas pētījumu centra vadītāja. Studējusi Latvijas Universitātē un Zalcburgas Universitātē, 1987. gadā saņēmusi maģistra grādu, 1996. gadā – filozofijas doktora grādu. Bijusi pasniedzēja Latvijas Mūzikas akadēmijā, pasniedzēja un asociētā profesore Latvijas Universitātē un kopš 2001. gada strādā Latvijas Kultūras akadēmijā. Zinātniskās intereses: teorētiskā semiotika, kultūras semiotika, pilsētu semiotika, laika un telpas semiotika. 

Ikgadējais festivāls Laiks dejot, kurš šogad norisinās no 8. līdz 12. jūnijam, ir vērienīgākais laikmetīgās dejas notikums Latvijā. Kā katru gadu, festivālā piedalīsies ārvalstu mākslinieki, kā arī savus jaunākos darbus rādīs Latvijas horeogrāfi un Latvijas Kultūras akadēmijas Laikmetīgās dejas mākslas studenti.

Festivāls Laiks dejot aizsācies 1998. gadā kā Latvijas horeogrāfu laikmetīgās dejas izrāžu vakari. Gadu gaitā tam izdevies attīstīties par starptautisku festivālu, kurā piedalījušies pārstāvji no gandrīz 30 valstīm, un raisīt plašu interesi laikmetīgās dejas profesionāļu un interesentu vidū arī ārpus Latvijas.

Atbilstoši laikmetīgās dejas festivāla starptautiskajam raksturam, pasākuma norise paredzēta angļu valodā.

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Štruntu pētīšana

Pēdējā laikā esmu sapratis, ka nesātīga apaugšana ar mantām ir viena no tām retajām īpatnībām, kas mūs atšķir no pārējās kustoņu pasaules

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja