Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +8 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

OLIMPISKAIS ZELTS

Kopš sākušās Vankūveras ziemas olimpiskās spēles, ir vērojamas patīkamas izmaiņas. Ziņu virsrakstos jaušams prieks un cerība. Dažādās ikdienas un ne ikdienas situācijās cilvēki nekautrējas pārmīt iespaidus un prognozēt rezultātus, atbildot uz vienu vienīgu jautājumu - kā veiksies mūsējiem? Tādā īsta un patiesa līdzi jušana, cerot uz medaļu spožumu vai cienīgu vietu rezultātu tablo – tas pat ne vienmēr ir svarīgākais. Īsiem vārdiem sakot, ĪSTAS EMOCIJAS, kas acīmredzot pēdējos četrus gadus pietrūkušas ne tikai Latvijā, bet visā pasaulē, šajās dienās ir izvirzījušās priekšplānā.

Par laimi Olimpisko spēļu tradīcijas ir ar kārtīgu bagāžu, kurai var droši uzticēties. Tās ir emocijas, uz kurām var paļauties un tās neprasa nekādus paskaidrojumus. Faktiski – neprasa nevienu komentāru. Katrs cilvēks individuāli un katra valsts atsevišķi vienkārši zina, ka šis ir laiks, kad kapitulē nemieri, kari un nesaskaņas. Šajā brīdī valsts ir vienota ar saviem cilvēkiem, un valsts ir izlīgusi ar saviem ienaidniekiem, ja tādi maz eksistē. Tieši senajā Grieķijā, olimpisko spēļu dzimtenē, sacensību laikā tika izsludināts pamiers, spēļu norises brīdī pārtraucot jebkādu karadarbību. Kopš spēļu atjaunošanas 1896.gadā, tās tiek uztvertas kā miera un sporta svētki visai pasaulei.

Esmu pārliecināta, ka šajās, olimpiādes dienās, arī mēs daudz vairāk izjūtam savu latvietību un kopā jūtamies LEPNI par piederību mūsu valstij. Tieši šāda mēroga pasākumos visspilgtāk jūtama patriotisma dzirksts un piederība savām mājām, lai kur arī katrs no mums atrastos. Pozitīva deva vienotībai un lepnumam par savu valsti.

Tomēr man gribētos ticēt, ka vienotība – tā nav tikai tāda fenomenāla parādība reizi četros gados, kas atnāk un pāriet, un aizmirstās. Man gribētos ticēt, ka uzsist pa plecu savējiem, lai pateiktu atzinīgus vārdus par veiksmīgu startu, NAV kļuvusi par izzūdošu parādība mūsu ikdienā. Man gribētos arī ticēt, ka līdzās uzslavai, mēs ikdienā tomēr spējam pateikt objektīvu kritiku, lai nākotnē gaidītais starts būtu labāks un labāks. Turot īkšķi par sportistiem, atcerēsimies, ka patiesa līdzi jušana nebeidzas ne pirms un ne pēc olimpiskās lāpas izdzišanas. Mūsu pašu ziņā lai paliek, cik vienoti esam ikdienā un savstarpējā attieksmē vienam pret otru! Ļoti iespējams vienotība ir tā, kas trūkusi pēdējos četrus un vēl tik pat gadus?

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja