Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Par blogiem Diena.lv

Portāla gada jubilejā paplašinot blogošanas iespējas un dodot iespēju ikvienam izveidot savu blogu Diena.lv Tautas balss sadaļā, apzinājāmies, ka savā veidā atveram jaunas slūžas Latvijas mediju vidē. Tās patiesi ir atvērušās, un pa slūžām plūst straume un pretstraume. Gluži vai katru dienu Tautas balsī uzrodas pa kādam jaunam blogotājam. Un tikpat naski ir tie kritizētāji, kuriem Tautas balss blogos paustie viedokļi šķiet nesavienojami ar Dienas vārdu.

Tā kā Tautas balss sadaļa ir portāla lietotāju veidots saturs ar minimālu redakcijas iesaisti (atbildot uz lasītāju jautājumiem, apstrādājot lasītāju rakstus un vēstules), man vēlreiz un vēlreiz jāatgādina, ka blogi un it īpaši jau Tautas balss blogi ir nerediģēts saturs, par kuru uzņemas atbildību tā autors jeb portāla lietotājs. Gan par tajā paustajām domām, gan par gramatikas kļūdām.

Viedokļi ir dažādi, un tiem ir tiesības tādiem būt. Robeža ir novilkta blogošanas noteikumos, kurus blogotāji, sākot blogu, apņemas ievērot.

Ņemot vērā šo apstākli, esam jau vairākas reizes izmantojuši iespēju bloga saturu dzēst, tā vietā liekot paskaidrojumu, ka “portāla Diena.lv redakcija dzēsa šo ierakstu, jo, pēc redakcijas domām, autors ir pārkāpis blogotāja noteikumus”. Neviens no autoriem, kuru ieraksti dzēsti, pretenzijas nav uzstādījis. Laikam mācība būs gūta.

Lai nenocirstu diskusiju saknē, un, vienlaikus  rūpējoties par likuma gara un burta ievērošanu mūsu portālā, aicinām lasītājus aktīvi iesaistīties un ziņot mums par blogu saturu, kas liekas aizdomīgs. Pie katra raksta un bloga ieraksta portālā augšējā rīkjoslā ir burts R jeb ikona “Ziņot redakcijai”, ar kuras palīdzību varat nosūtīt savu viedokli redaktoram.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

BLOGOŠANAS NOTEIKUMI DIENA.LV

Diena aicina portāla www.diena.lv blogotājus, kuri ievieto savus darbus portālā, ievērot pieklājības un savstarpējās iecietības principus, savos materiālos izvairoties no visa veida naida un neiecietības rosināšanas un citu personu goda un cieņas aizskaršanas.

Diena aicina materiāla ievietotājus un satura radītājus palīdzēt sekmēt visiem pieņemamas diskusiju vides veidošanos mūsu portālā.

Diena ir pievienojusies deklarācijai par cieņu, iecietību un sadarbību interneta telpā - Internets bez naida.

Katrs portāla www.diena.lv satura ievietotājs ir pilnībā atbildīgs par jebkuru informāciju, kuru tas ievieto portālā, tai skaitā fotogrāfijas, video un audio materiālus, kā arī uzņemas pilnu atbildību par sekām (t.sk. tiesiskajām), kuras rodas šādas informācijas ievietošanas rezultātā.

Portālā www.diena.lv ir aizliegts ievietot:
- informāciju (tajā skaitā arī attēlus, video un audio materiālus), kuras ievietošanas rezultātā tiek aizskartas vai pārkāptas trešo personu intelektuālā īpašuma (autortiesības u.c.) tiesības;
- informāciju, kura aizskar personas godu un cieņu;
- informāciju, kura aicina uz vardarbību, rasu naidu vai citu prettiesisku darbību veikšanu;
- informāciju, kura satur datorvīrusus vai izveidota, lai kaitētu datora vai elektronisko sakaru programmatūras darbībai (drošībai);
- informāciju, kurai piemīt surogātpasta vai nesaskaņotas reklāmas raksturs;
- pornogrāfisku informāciju;
- visu cita veida informāciju, kas ietekmē vai var ietekmēt portāla normālu darbību un drošību.

Konstatējot šādas informācijas ievietošanu, Diena ir tiesīga šo informāciju nekavējoties izdzēst, kā arī dzēst šīs informācijas izvietotāja profilu vai bloķēt tam pieeju uz laiku.

Komerciāla rakstura aktivitātes portālā www.diena.lv ir aizliegtas.

Dienai ir tiesības un pienākums informēt uzraudzības iestādes par iespējamiem likuma pārkāpumiem portālā.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja