Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Piemērs. 60-30

Viss notiek jau tagad. 6.jūnijs nav atskaites punkts, bet tas var kļūt par pagriezienu pareizajā virzienā.

Jau tagad Jaunais laiks ir sagatavojis un iesniedzis Saeimā likumprojektu „Par grozījumiem likumā „Pilsētas domes, novada domes un pagasta padomes vēlēšanu likumā””, lai uz pusi samazinātu Rīgas domes deputātu skaitu, tādējādi uzlabojot pašvaldības darbību. Jo saka jau, ka zivs pūstot no galvas.

Esmu pilnīgi pārliecināts, ka Rīgas domnieku skaits patlaban ir neadekvāti augsts, tas ir jāsamazina, pirmkārt, tāpēc, ka, jo vairāk deputātu, jo lēmumu pieņemšanas process ir neefektīvāks, ir vairāk politisko intrigu, arī sabiedrībai ir grūti pamatot, kāpēc tādā saimnieciskā institūcijā kā Rīgas dome ir nepieciešama tāda, tik apjomīga lēmējvara.

Īpaši ņemot vērā arī pašreizējo ekonomisko situāciju, ir ļoti būtiski ne tikai valsts, bet arī pašvaldību pārvaldi veidot kompaktu un efektīvu, orientētu uz rezultātu. Tāpēc arī mēs piedāvājam samazināt deputātu skaitu no 60 uz 30. 60 ir pārspīlējums. Gadiem nelabots pārpratums. Tagad vairs nedrīkstam palikt ar darbiem aizkrāsnē.

Šis lēmums jāpieņem tagad, lai pierādītu sabiedrībai, ka šis nav tukšs priekšvēlēšanu solījums. Tāpēc mūsu Saeimas deputāti lūguši šo lēmumprojektu iekļaut jau ceturtdienas sēdes darba kārtībā un izskatīt steidzami.

Šis ir labs piemērs.

Nākamais darbs būs lēmējvaras nodalīšana no izpildvaras, uzblīdušā administratīvā aparāta samazināšana par 40% un nopietns funkciju audits, vicemēru skaita samazināšana, izpilddirektora vietnieka amata likvidēšana un nopietna lemšana par priekšpilsētu izpilddirekciju un centrālā aparāta Sabiedrisko attiecību nodaļas lietderību.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Par balvām

Jaunās Latvijas mūzikas nozares balvas Gamma izsludināšana tikai bagātina vietējo mūzikas apriti, līdz ar gadu desmitiem seno Zelta mikrofonu turpmāk apbalvojot mūziķus par sasniegumiem viena gada ...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja