Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Pirmajai Austras balvai izvirzīti 10 pašmāju mūzikas ieraksti

Izziņots apbalvojuma Austras balva - Latvijas labākais albums 2015 nominantu saraksts, informēja balvas pārstāvis Normunds Vucāns.

Pēc 2015. gadā izdoto latviešu mūzikas albumu noklausīšanās un žūrijas balsojuma tika izveidots desmit nominantu saraksts, kas arī turpinās cīņu par Austras balvu. Starp nominētajiem albumiem ir Alises Jostes ieraksts Hardships Are Ships, Instrumentu albums Iekams, Kashuka izdotais Fiction, grupas Laika Suns albums Gaismas lādiņš, Mona De Bo Īstenībā, Ozols – Atpakaļ nākotnē, grupas Sigma ieraksts Sazaroto taku dārzs, Skyforger – Senprūsija, The Pink Elephant – Mellowing un The Sound Poets albums Pulsē.

No 23. novembra līdz 8. decembrim katru vakaru, no pirmdienas līdz ceturtdienai, viens no nominētajiem albumiem plkst. 22 pilnā garumā izskanēs radio Pieci ēterā. Raidījumā varēs noklausīties arī intervijas ar mūziķiem. Austras balvas ieguvējs 11. decembrī tiks izziņots raidījuma Pieci Rīti ēterā.

Austras balvas žūrijā līdz ar projekta organizētājiem Intro.lv pārstāvjiem Lauri Anstrautu un Normundu Vucānu atrodami arī daudzi no pazīstamākajiem vārdiem Latvijas mūzikas industrijā un žurnālistikā. To skaitā ir avīzes Diena mūzikas žurnālists Uldis Rudaks, grupas Satellites LV līderis un portāla Tvnet mūzikas redaktors Jānis Žilde, Pieci.lv dīdžeji Toms Grēviņš, Artis Volfs un Karmena Stepanova, Radio 7 izveidotājs un ētera personība Egons Reiters, Positivus festivāla organizators Ģirts Majors, mūziķis Goran Gora, mūzikas žurnālists Kaspars Zaviļeiskis, elektroniskās mūzikas producents un mūzikas žurnālists Alekss Kaulss, portāla Delfi kultūras sadaļas žurnālists Henriks Eliass Zēgners, hiphopa kultūras veicinātājs un dīdžejs Mārtiņš Pavasaris, kā arī radio Naba dīdžejs Atis Žagars.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja