Laika ziņas
Šodien
Apmācies
Rīgā +9 °C
Apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Pirms vēlēšanām Saskaņas deputāts Cēsu muzejam atdāvina vēsturisku fotoalbumu

Cēsu Vēstures un mākslas muzeja pārziņā nonācis vēsturisks foto albums _Wenden _ar vairāk nekā pirms 115 gadiem uzņemtām fotogrāfijām, kurās iemūžinātas ne tikai Cēsīs, bet arī tuvākā apkārtne. Daži attēli ir liecības par notikumiem, kuros piedalījušās augstas Krievijas impērijas amatpersonas.

Cēsu kultūras un tūrisma centrs sabiedrisko attiecību speciāliste Daiga Janševska informē, ka albumu muzejam uzdāvinājis pašreizējās Saeimas deputāts un krievu avīzes Vesti segodņa žurnālists Nikolajs Kabanovs (Saskaņas centrs).

Vēsturiskais albums atrasts jūlija beigās kādas senas Bulduru vasarnīcas vecu mantu kaudzē.

Uz albuma sarkanā kalikona vāka iespiests rotājums un Cēsu vāciskais nosaukums «Wenden». Albuma 18 lapās fiksēti XIX gs. beigu Cēsu un tuvākās apkārtnes skati, informē D.Janševska.

«Gandrīz zem visām fotogrāfijām ir īsas anotācijas krievu valodā. Daļā fotogrāfiju apakšējā stūrī iespiests «Е. Ломань», kas, domājams, norāda uz fotogrāfu. Fotogrāfijas tapušas 1892. – 1894.gadā. Vairāk nekā pirms 115 gadiem fotografētajos attēlos iemūžinātas ne tikai Cēsis, bet arī Bērzaine, Raiskuma pārceltuves un krogus apkārtne. Zem vienas no fotogrāfijām parakstīts «Mana vasarnīca Bērzainē 1893.gadā», kas norāda uz līdz šim nenoskaidroto albuma īpašnieka saistību ar Cēsīm. Daži attēli liecina par notikumiem, kuros piedalījušās augstas Krievijas impērijas amatpersonas. Turpmākajā izpētē vēl varētu precizēt albumā ievietotās fotogrāfijas,» pēc albuma apskates secina Cēsu Vēstures un mākslas muzeja galvenais speciālists zinātniski pētnieciskajā darbā Tālis Pumpuriņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Nenoskaidrotas ciešanas. JRT izrādes Verters recenzija

Jaunā Rīgas teātra izrādes Verters uztveri būtiski apgrūtina apstāklis, ka no plašā impulsu aisberga, kas radoši nodarbinājis režisores Kristīnes Vītolas prātu, līdz ūdens virskārtai, proti...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja