Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +17 °C
Skaidrs
Pirmdiena, 29. aprīlis
Raimonds, Laine, Vilnis

Rīgā atklās Ziemassvētku egļu ceļu

No 2. decembra līdz 15. janvārim rīdziniekiem un pilsētas viesiem svētku noskaņas iespējams rast, izstaigājot Ziemassvētku egļu ceļu, kur vides objektu festivālā jau nākamās nedēļas laikā pilnā apjomā būs apskatāmas 42 Ziemassvētku egles gan tradicionālos, gan jaunos un inovatīvos risinājumos. Šogad festivālā piedalās uzņēmumi, biedrības, autorkolektīvi, tajā skaitā mākslinieki un mākslas zinātņu studenti, informē Rīgas domes pārstāve Indra Vilde.

Festivāla idejas autors, Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departamenta Kultūras pārvaldes Pilsētas svētku noformējuma nodaļas vadītājs Guntars Kambars stāsta: „Jau 500 gadus Ziemassvētku egles stāsta vienu un to pašu, mums tīkamo stāstu. Šogad ir unikāla iespēja Ziemassvētku egļu ceļā ieklausīties citos egļu stāstos, bet varbūt tie stāsti ir mūsu pašu?”

Pilsētā būs apskatāmi Ziemassvētku sajūtu rosinošai objekti - Laimes egle, Romantiskā egle, Sniega Karaliene, Brīnumu egle. Īpašu prieku bērniem, iespējams, sagādās Ziemas noslēpuma, Egles - Ledenes, Lidojošās egles, Pasaku egles, Kurmju egles apskate. Turklāt ikvienam - gan lielam, gan mazam - iespējams ar saviem rotājumiem izgreznot Rīgas senāko egli, kura ikvienu festivāla apmeklētāju gaida Rātslaukumā.

Egļu ceļā sastopami arī tādi vides objekti kā Harmoniskā egle, Pērno egļu pansionāts, Atvadas no kvēlspuldzes, Disko egle, Egle - turbāns un citi. Vairākās vietās būs sastopami arī Ziemassvētku transformatori, kuri ļaus cilvēkiem ieraudzīt, kā Ziemassvētki pārņem un izrotā visneparastākās pilsētas vietas un objektus.

Visus 42 festivāla objektus pilnā apjomā būs iespēja apskatīt, sākot ar nākamo nedēļu. Ziemassvētku egļu ceļu izstaigāt un piedāvātos objektus iepazīt palīdzēs īpaši sagatavota karte, kura būs atrodama interneta vietnē www.eglufestivals.lv, kā arī pieejama Apmeklētāju pieņemšanas un tūrisma informācijas centros.

Pērn pirmo reizi Rīgā notika mākslinieciska aktivitāte Ziemassvētku egļu ceļš - kopumā bija apskatāmi 25 objekti - gan klasiskā izpratnē rotātas, gan neierasta noformējuma egles. Jau pagājušajā ziemā šī ideja izraisīja lielu interesi gan no rīdzinieku, gan pilsētas viesu puses.

Festivālu atbalsta Rīgas dome, to organizē Rīgas domes Izglītības, kultūras un sporta departaments sadarbībā ar Latvijas Mākslas akadēmiju. Vides objektu festivāla īstenošanā tika iesaistīti Latvijas Mākslas akadēmijas studenti, kuri studiju procesā pasniedzēju un docētāju vadībā izstrādāja projektu koncepcijas, no kurām 12 projekti tiks realizēti pilsētvidē.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja