Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +18 °C
Skaidrs
Otrdiena, 30. aprīlis
Liāna, Lilija

Rotko centrā atklās gruzīnu keramiķa Georgija Pačkorijas izstādi

Piektdien, 29. jūlijā, plkst. 16 Daugavpils Marka Rotko mākslas centra pagalma izstāžu telpā notiks gruzīnu mākslinieka Georgija Pačkorijas keramikas darbu izstādes Dzīres 7 atklāšana. Izstāde būs apskatāma I Latvijas starptautiskās keramikas biennāles programmas ietvaros, informē Rotko centra mārketinga speciāliste Inita Paegle.

Keramiķis Georgijs Pačkorija dzimis Tbilisi, Gruzijā, kur absolvējis Apolona Kutateladzes Mākslas akadēmijas Dekoratīvās keramikas un stikla fakultāti. Mākslinieks studiju gados sāka savu projektu 1001 tējkanna kā Šeherezādes bezmiega naktis. Projektam tika veltīti 30 gadi, kuru laikā Pačkorija izgatavoja 1001 tējkannu.

Šobrīd mākslinieks strādā pie vīna trauku izgatavošanas, jo vīnkopības tradīcijai ir ciešas saiknes ar vissenāko keramiku. Pačkorija regulāri piedalās starptautiskos simpozijos. Viņam bijušas 17 personālizstādes. 1996. gadā kopā ar sievu un kādreizējo kursa biedreni mākslinieks organizēja bērnu skolu Māla rokas, kura ļoti sekmīgi darbojas joprojām.

"Keramika man ir dzīvesveids un nepieciešamība tāpat kā gaiss un ūdens. Nākotnē ir daudz projektu. Redzēsim, kas no tā iznāks. Viss – Dieva rokās," tā par savu kaislību izsakās keramikas meistars.

Georgijs Pačkorija I Latvijas starptautiskās biennāles ietvaros piedalījās Keramikas laboratorijas rezidencē, radot mākslas darbus un smeļoties iedvesmu Daugavpils un Latvijas kultūrā un ainavās. Izstādē Dzīres 7 ir aplūkojami mākslinieka darbi, kas tika radīti Daugavpilī īpaši šim notikumam. Atklāšanā apmeklētājus priecēs tradicionāls gruzīnu cienasts, kā arī būs iespējams iegādāties mākslinieka darbus.


Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja