Laika ziņas
Šodien
Migla
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Skaudība vai varas apdraudējums

Savā e-pastā saņēmu vēstuli, ka man atsūtīja kāda uzņēmīga dāma. Satura būtība - kāpēc mums iet tik grūti tad, kad nemaz nevajadzētu iet grūti. Viss notiek, bet pēkšņi kādam kaut kas nepatīk, un medus mucā tiek ielieta darvas tiesa. Tāpēc esmu nolēmis šo vēstuli te pārpublicēt – protams, ar autores piekrišanu. Lasītāj, spried pats un komentē!

Ir tāds projekts ar nosaukumu „Young sailors” („Jaunie burātāji”), kas šī gada jūlijā guva  atbalstu Igaunijas–Latvijas pārrobežu sadarbības programmā (ESTLAT). Šī ir viena no pārrobežu sadarbības programmām, kas darbojas Latvijā, un to atbalsta Eiropas Reģionālās attīstības fonds. Projekta mērķis ir veicināt burāšanas attīstību un pārrobežu sadarbību. To kopīgi īsteno biedrība “Latvijas LASER klases asociācija”, biedrība „Latvijas burāšanas federācija”, Sāremā Jūras sporta asociācija un Pērnavas jahtklubs. Kopumā projekta „Young sailors” ietvaros ir plānotas vairākas ar burāšanu saistītas aktivitātes.

Augustā tika uzsākts darbs pie projekta „Young sailors”,  kas ilgs 18 mēnešus un ietvers dažādas ar burāšanu saistītas aktivitātes jaunajiem burātājiem un treneriem gan Latvijā, gan Igaunijā.  18 mēnešu garumā tiks organizēti kopīgi pārrobežu treniņi un burāšanas sacensības, kopīgas nometnes, semināri un citi publiski burāšanas pasākumi, lai veicinātu sadarbību starp jaunajiem burātājiem no Rīgas, Sāremā un Pērnavas, stiprinātu jauniešu, viņu vecāku un treneru kontaktus, kā arī motivētu jaunos burātājus piedalīties nacionāla un starptautiska mēroga burāšanas sacensībās. Projekts ir veiksmīgi uzsākts, un vairāki pasākumi jau ir notikuši: demo-regate bērniem Kuresārē ostas svētku ietvaros, regate Rīgā un piedalīšanās rudens regatē Pērnavā.

Mēs varam tikai priecāties, ka mums Latvijā un Igaunijā ir tik uzņēmīgi ļaudis, kas proti tik labi sadarboties, un tuvināties. Bet tagad lasiet tālāk! Pēkšņi Latvijas Zēģelētāju savienībai (LZS) aptur projektu! Tā sacer 3 lappušu garu vēstule  angļu valodā, kurā tiek izklāstīts, ka projekta dalībnieki ir blēži, rīkojas nelikumīgi, nav tiesīgi saņemt Eiropas finansējumu, nav tiesīgi organizēt burāšanas pasākumus u.tml. Turklāt tiek apgalvots, ka, lūk, vienīgi Latvijas Zēģelētāju savienībai ir šādas pilnvaras – pilnvaras saņemt finansējumus un tiesības organizēt burāšanas pasākumus. Vēstule tiek nosūtīta ESTLAT ofisam Tartu, Reģionālās attīstības un pašvaldību lietu ministrijai, kā arī Izglītības un Zinātnes ministrijai. Kāpēc? Latvija ir demokrātiska valsts, un arī Eiropa ir demokrātiska. Katram ir iespēja organizēt burāšanas vai cita veida publisku pasākumu. Katram ir iespēja uzrakstīt projekta pieteikumu un pieprasīt Eiropas finansējumu. Nesaprotami ir tas, ka LZS paši nav aktīvi projektu rakstītāji. Jāpiebilst, ka Latvijas Zēģelētāju savienības mērķos (http://www.sailing-latvia.lv/?mod=6&news_id=235) ietilpst bērnu un jauniešu burāšanas intereses veicināšana, jaunu burātāju piesaistīšana, burāšanas attīstības veicināšana, kā arī burāšanas popularizēšana plašākā sabiedrībā. Šķiet Latvijas Zēģelētāju savienībai nepatīk, ka kāds cits šos mērķus aktīvi veicina.

Ir pagājušas vairāk nekā 2 nedēļas, un visi klusē. Tikai  projekta dalībniekiem ir lūgts vairāk nekādas darbības neveikt. Novēlu, lai veselais saprāts gūst virsroku un projekta dalībnieki var turpināt uzsākto darbu. Šī projekta scenārijs izcili parāda, kā tiek sabotēta Eiropas līdzekļu apguve. Šis piemērs atspoguļo valsti savā mikro līmenī. Dienvidu tilts ir izcils piemērs makro līmenī. Savstarpēji citus citu apkarojot un skaudības saēsti, mēs paši gremdējam mūsu valsti. Izrādās, ka senās Romas paruna, ka paši vien esam Romas lielākie ienaidnieki, attiecas arī uz mums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja