Laika ziņas
Šodien
Daļēji apmācies
Rīgā +11 °C
Daļēji apmācies
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Trešais bērns un lepnie vadoņi

Bieži vien laba mērķa sasniegšana nonāk strupceļā, jo tā realizētājiem aptrūkstas idejas, ar kādiem paņēmieniem mērķi sasniegt. Ja realizētājs ir lepns un neprasa padomu citiem, tad mērķis tā arī kļūst nesasniedzams. Piemēram, nupat diena.lv izlasīju rakstu "Nav nauda "Trešā bērna" programmai".Esmu vairāk nekā pārliecināts, ka, ja problēmu saskatīs tikai naudā, tad nepieciešamais naudas daudzums nebūs nekad.

Tātad, vai nu jādomā citi veidi, kā programmas mērķi (tuvināt dzimstību tautas ataudzes līmenim) realizēt, vai programma jāaizmirst (arī priekšvēlēšanu laikā). Domāju, mēs Latvijā esam pārāk bailīgi, pārāk piesardzīgi un pārāk gudri, lai kādu mērķi realizētu ar neikdienišķām un nepārbaudītām metodēm. Un esam pārāk lepni, lai pajautātu padomu citiem. Diemžēl.Lai kaut ko izdarītu, mēs mēram 7x70 reizes un beigu beigās tāpat neizdarām.Cik noprotu, programmas mērķis bija radīt apstākļus, kuros tiek paaugstināta dzimstība, lai, neizmirtu mūsu nācija. Ir skaidrs, ka pabalsta palielināšana par pāris latiem tāpat neko īpaši neglābtu un tikai radītu sajūtu, ka no Valsts puses kaut kas tiek darīts.Ja man kāds jautātu viedokli, ko darīt, es piedāvātu šādu ideju: Latvija ir bagāta, piemēram, ar neizmantotiem zemes īpašumiem, ar mežiem. Ja tiktu radīta sistēma, kuras rezultātā, katra ģimene, kurā piedzimtu trešais bērns, no Valsts kā „palīdzību ģimenes turpmākai attīstībai” saņemtu garantētu, piemēram, 3000 kvadrātmetru zemes vai meža gabalu, domāju, dzimstības rādītāji strauji mainītos. Esmu pārliecināts, Latvijai būtu izdevīgāk „pazaudēt” kādu 0,0001 % no īpašumiem, bet kļūt bagātākai ar bērniem, nevis būt bagātai un mirt.Ģimene uz saņemtā zemes gabala varētu iekopt dārziņu, ja ir nauda – būvēt māju, ja nav naudas, gabalu iemainīt vai pārdot, proti, rīkoties pēc saviem ieskatiem. Galu galā, ģimenei bez materiāla atbalsta ir jājūt arī Valsts morālais atbalsts.Protams, juristi uzreiz sarosīsies un atradīs attiecīgos likuma pantus, ka šādu ideju realizēt nav iespējams. Ideja varbūt izklausās naiva, bet, ja ir politiskā griba, tad tā būtu realizējama. Kad vajaga, likumi tiek pakārtoti vajadzībai. Domāju, šis ir brīdis, kad vajaga...Ja mūsu vadoņi patiešām gribētu atrisināt demogrāfijas problēmas, bet atzītu, ka pašiem pietrūkst idejas, kā demogrāfijas problēmas risināt ekonomiskās krīzes apstākļos, viņiem vajadzētu atmest lepnību. Un lūgt padomu citiem!Ir jāsarīko varena ideju apmaiņu vētra, iesaistot visu sabiedrību. Esmu pārliecināts, gaismā nāks daudzas vēl labākas idejas par manis minēto.God. Vadoņi! Šobrīd Jūs esat izmirstošas nācijas vadoņi. Neesiet lepni!

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Latvija piedalās Frankfurtes grāmatu tirgū

Laikā no 16. līdz 20. oktobrim Latvija ar nacionālo stendu piedalīsies Frankfurtes grāmatu tirgū (Frankfurter Buchmesse), kuru šogad apmeklēs ne tikai izdevēji un rakstnieki, bet arī Latvijas R...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja