Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Piektdiena, 18. oktobris
Rolanda, Rolands, Ronalds, Erlends

Vai Latvenergo un regulatora tiesas process – gaidītā paraugprāva?

„Gaidāmais tiesas process starp „Latvenergo”, tā meitas uzņēmumiem un Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisiju (SPRK) varētu kalpot kā labs precedents, lai noskaidrotu, cik labi „Latvenergo” pilda savas funkcijas kā piegādātājs un kā regulators atļauj vai gluži pretēji kavē šīs funkcijas izpildīt,” norāda Juris Ozoliņš, Eiropas Komisijas padomnieks enerģētikas jautājumos (Libertas.lv deputāta kandidāts Eiropas Parlamenta vēlēšanās).

„Gribētu sabiedrībai atgādināt iepriekšējo tiesas prāvu Stokholmā, kuras rezultātā Latvijas valsts jau samaksāja 13 miljonus eiro par neprofesionālu regulatora darbu. Diemžēl liekas, ka nekāda mācība nav gūta. Turklāt šoreiz regulatora darbības dēļ vēl piedevām varam  saņemt arī aizrādījumu no Eiropas Komisijas,” norāda J. Ozoliņš.

„Pildot savas funkcijas, regulatoram ir jāaizstāv patērētāju un elektroenerģijas apgādes intereses, taču tas nevar tās izpildīt, ja tas darbībā vadās pēc politiskajiem norādījumiem. Šobrīd regulatora darbība gan vairāk nosliecas brīžiem vienā, patērētāju aizsardzības, brīžiem otrā, politisko interešu pildīšanas, pusē,” uzskata J. Ozoliņš.

„Manuprāt, problēmas sakne slēpjas nepietiekamā informācijā par to, kā darbojas Latvijas enerģijas apgādes sistēma, un patērētāju interešu neievērošana. Patērētāju intereses vislabāk var tikt pārstāvētas, ja viņi saņem informāciju adekvātā apjomā. Tad viņiem pašiem ir iespēja spriest par saņemto pakalpojumu kvalitātes un cenu adekvātu attiecību.”

„Turklāt sabiedrības izglītotība enerģētikas jautājumos ļautu arī izprast šobrīd tik aktuālā skandāla par atjaunojamo resursu enerģijas cenas noteikšanas principiem un ļautu patērētājiem pilnvērtīgi iesaistīties šā brīža diskusijā, kuras rezultāts jau tuvākā nākotnē ietekmēs visu mūsu ikdienas enerģijas patēriņu,” Tā J.Ozoliņš.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja