Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Varenā Latvija!

Pirmdien virkne sabiedrībā atpazīstamu uzņēmēju paziņos par iesaistīšanos politikā. Tikšot parakstīts manifests un dibināta politiska apvienība „Varenā Latvija!”, kas sevī iekļaus arī partijas LPP/LC un Tautas partiju (TP).

Skaidrs, ka LPP/LC un TP tas ir izdzīvošanas jautājums. Bīstamā cīņa ar 5% barjeru var izrādīties nepārvarama, kā tas 2002.gadā notika ar Latvijas ceļu un pavisam nesenajās Eiropas Parlamenta un pašvaldību vēlēšanās Rīgā – arī ar TP.

Taču rodas jautājums, kāpēc tas ir nepieciešams tiem uzņēmējiem? Atbilde, visticamāk, nav viena. Esmu pārliecināts, ka daļai tā saucamo uzņēmēju tā ir tāda pati izdzīvošanas lieta. Treknajos gados neapdomīgi rīkojās ne vien politiķi, bet arī komersanti. Ņēma kredītus apšaubāmiem projektiem, atļāvās dzīvot pāri saviem līdzekļiem un nu ir tādi, kāda būtu šī valsts, ja tā laika politiķi vadītu Latviju arī šodien – maksātnespējīgi. Tāpēc arī steidz uz Jēkaba ielu.

Taču starp neoficiāli dzirdētajiem uzvārdiem ir arī tādi, kuriem viss ir kārtībā. Nopietna, ilgt- un konkurētspējīga biznesa pārstāvji. Kāpēc viņi šajā raibajā kompānijā iesaistās? Visticamāk tāpēc, ka nejūt dialogu ar varu. Vienmēr esmu uzskatījis, ka uzņēmējs ir pamats labklājības valstij. Vai šobrīd tā kāds bizness Latvijā jūtas? Visticamāk, ka nē. Tam ir dažādi iemesli, bet fakts ir jāatzīst: sadarbība un komunikācija ar uzņēmējiem ir nepietiekama un nekvalitatīva. Šis tad arī ir iemesls, kāpēc daļa godīgu, respektablu un gudru biznesmeņu iesaistās šajā kustībā. Vai, pareizāk sakot, saredz to kā iespēju ietekmēt procesus valstī. Un es nevienu nenosodu. Es novēlu, lai šādiem cilvēkiem izdodas dominēt šajā kustībā. Lai tandēms Šlesers-Šķēle tiek kontrolēts un savaldīts un lai balamutīgajiem un maksātnespējīgajiem pseidouzņēmējiem tiek ierādītas vietas tālu skatītāju zālē. Ja šādi cilvēki dominētu jaunajā spēkā, tad tas būtu ļoti vērtīgi Vienotības valdībai pēc 10.Saeimas vēlēšanām. Detaļa, kas šobrīd pietrūkst valdībai. To arī novēlu. Latvijai novēlu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja