Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +12 °C
Skaidrs
Sestdiena, 27. aprīlis
Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne

Visās lomās – Džons Malkovičs. LNMM tiks atklāta fotogrāfa Sandro Millera izstāde

No 26. augusta līdz 29. oktobrim Latvijas Nacionālā mākslas muzeja galvenās ēkas Kupola zālē būs skatāma starptautiski pazīstamā amerikāņu fotogrāfa Sandro Millera darbu sērija Malkovičs, Malkovičs, Malkovičs. Veltījums fotogrāfijas meistariem

Šis projekts ir itāļu izcelsmes amerikāņu fotogrāfa Sandro Millera un ievērojamā amerikāņu kino un teātra aktiera Džona Malkoviča. Viņus saista gadiem ilga draudzība, un Malkovičs vairākkārt bijis Millera modelis.

Darbu sērijā Malkovičs, Malkovičs, Malkovičs. Veltījums fotogrāfijas meistariem/Malkovich, Malkovich, Malkovich: Homage to Photographic Masters Sandro Millers pārfrāzē XX gadsimta fotogrāfijas klasiķu veidotos attēlus – gan slavenību portretus, gan nepazīstamu cilvēku tēlus, kuri kļuvuši slaveni pateicoties konkrētām fotogrāfijām. Sandro Millera darbos ir rekonstruētas oriģinālo, ikonisko fotogrāfiju kompozīcijas, apgaismojums, modeļu pozas un ietērps. Tikai attēlotās personas – Ērvinga Penna stūrī iedzītais Trūmens Kapote, Bērta Stērna izģērbtā Merilina Monro, Dorotejas Langes klasiskā imigrantu māte, Ričarda Avedona vīrs ar bitēm, Roberta Mapltorpa pašportrets un daudzas citas – ir aizstātas ar vienu pašu… Džonu Malkoviču.

Fotogrāfa un aktiera tandēms veido aizraujošu un kritisku spēli starp kanonizētajiem attēliem un to atkārtojumiem, ironiski komentējot atsevišķu personību un tēlu ietekmi fotogrāfijas attīstībā.

Sandro Millers (1958) ir guvis panākumus reklāmas un portretu fotogrāfijā, sadarbojoties ar daudziem zīmoliem (American Express, Coca-Cola, BMW) un žurnāliem (Forbes, GQ, Esquire). Paralēli viņš attīsta mākslas projektus foto un kino jomā. Autora personālizstādes rīkotas Atlantijas okeāna abās pusēs – sākot no mājām Čikāgā līdz Eiropas un Āzijas muzejiem un izstāžu zālēm.

Darbu sērija, kas būs aplūkojama LNMM, ir izpelnījusies plašu atzinību, tā ir bijusi daudzkārt izstādīta un recenzēta. Tagad, deviņus gadus pēc pirmās eksponēšanas Katrīnas Edelmanes galerijā Čikāgā (Catherine Edelman Gallery, 2014) un prezentācijas nozīmīgajā Arlas foto festivālā (Les Rencontres d’Arles Photographie, 2015), tā būs pieejama interesentiem Latvijā.

Ceturtdien, 24. augustā, plkst. 16.30 Latvijas Nacionālajā mākslas muzejā notiks Sandro Millera lekcija, kurā viņš pastāstīs par savu daiļradi. Lekciju varēs apmeklēt, iegādājoties ieejas biļeti izstādē. Gada biļetes īpašniekiem dalība pasākumā ir bez maksas.

Pirms lekcijas apmeklējuma ir nepieciešama iepriekšēja pieteikšanās, aizpildot anketu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja