Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +5 °C
Skaidrs
Otrdiena, 15. oktobris
Hedviga, Helvijs, Eda

Zaļā divkosība

Sen nebiju lasījusi tik neticamu kalambūru. Zaļie neatbalstīšot Visaginas atomstacijas celtniecību. Nodomāju, lai jau cepas un neatbalsta. Tas tā kā piederas pie zaļo ideoloģijas. Viņiem jau piedienas ar tādu popūlismu krāt savu popularitāti. Taču nākamā rindkopa atnesa vēl lielāku pārsteigumu. Zaļo vides ministrs Vējonis atbalsta atomstacijas celtniecību Kaļiņingradā! Tātad nostāšanās pret Visaginu nav zaļuma pēc, bet gan tāpēc, ka Vējonim un zaļajiem ir citas ģeopolitiskās prioritātes.

Viņus daudz neuztrauc tas, ka atbalsts Kaļiņingradas AES vēl vairāk palielinās Latvijas enerģētisko atkarību no Krievijas, kas, saskaņā ar Eiropas Komisijas vērtējumu jau tā ir tālu pārsniegusi pieļaujamo robežu. Tad lūk, par ko Vējonis varētu būt runājis Maskavā, tiekoties ar Putinu. Par Kaļiņingradas AES.

 

Tie eksperti, kas pēc Zatlera vizītes Krievijā atviegloti uzelpoja, ka tur, Maskavā, mūsu pragmatiski noskaņotais prezidents un mūsu vēl pragmatiskāk noskaņotie ministri vismaz uz karstām pēdām Putinam neapsolīja atbalstu Kaļiņingradas AES, nu saprot, ka šis jautājums nekur nav pazudis. Tas ar Vējoņa un zaļo atbalstu ir ieguvis jaunu lidojumu.  

 

Nu zaļie iet vēl tālāk - piedraud Zatleram ar viņa atkārtotu neievēlēšanu prezidenta amatā, jo, atbalstot Visaginas AES projektu, prezidents, lūk, aizstāvot Lietuvas nevis Latvijas intereses. Ja būtu atbalstījis Kaļiņingradu, tad gan būtu īstens Latvijas patriots un mūsu valsts interešu aizstāvis. Kā vienmēr, kur kāds lielāks pīrāgs no Krievijas sagaidāms, tā Šķēle un Šlesers arī savu balsi pievienojuši Visaginas norakšanai.

Tā nu ar mūsu pašu bālēliņu rokām tiek īstenots tas, ko pirms divdesmit gadiem Krievijas pragmatiskākie stratēģi ieteica darīt Jeļcinam - savākt atpakaļ bijušo impēriju ar smacējošiem ekonomiskiem apskāvieniem. Tik toreiz Jeļcina Krievija bija tik vāja, ka tā neko daudz Latvijai nespēja piedāvāt, tāpēc ekonomiskās pārņemšanas vietā īstenoja agresīvu politisku retoriku. Tā vismaz mums palīdzēja skaidrāk saskatīt, kas ir kas. Ja toreiz Krievija būtu īstenojusi šodienas skaldi, valdi un uzpērc taktiku, tad, iespējams, Latvija nemaz nebūtu kļuvusi Eiropas Savienības un NATO dalībvalsts. Taču nepietiek tikai piederēt pie abiem ekskluzīvajiem valstu klubiem. Latvijai ir jājūtas un jārīkojas, kā neatkarīgai Eiropas valstij. Mēs nedrīkstam pārvērsties par Krievijas interešu aģentu ES un NATO. Tieši šādā virzienā Krievija vēlas mūs pastumt,  piedāvājot Kaļiņingradas AES projektu.

 

 

Sandra Kalniete

 

EP deputāte (Vienotība)

 

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Klajā nācis Chris Noah jaunākais singls un albums

Klajā nācis dziedātāja Chris Noah jaunais albums Atvadas nav skumjas, ja zinām, ka drīz tiksimies, kas radīts 80. gadu popmūzikas stilā. Sony Music Entertainment paspārnē izdotajā albumā apkopotas 10 ...

Latvija piedalās Frankfurtes grāmatu tirgū

Laikā no 16. līdz 20. oktobrim Latvija ar nacionālo stendu piedalīsies Frankfurtes grāmatu tirgū (Frankfurter Buchmesse), kuru šogad apmeklēs ne tikai izdevēji un rakstnieki, bet arī Latvijas R...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja