Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +11 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 17. oktobris
Karīna, Gaits

Zurofs, Kalēju iela un Arāja

Sākšu ar kādu stāstu. Nezinu, vai tā īstenībā reiz bijis, vai izdomāts, taču runā, ka gadus desmit atpakaļ Simona Vīzentāla centra direktors Efraims Zurofs esot sacēlis brēku, ka Rīgā ir Kalēju iela. Un ne mazāk pārsteigts un neapmierināts tai pat dienā juties, kad kāda nozīmīga laikraksta žurnāliste viņam nosaukusi savu uzvārdu - Arāja.

Aizvadīto svētdien patiesi šokēts jutos es. Šis pats nenogurstošais balamute lidostā "Rīga" neapmierināts un nervozs "uzbruka" žurnālistiem ar jautājumu, vai 16.martā Rīgā atkal maršēšot fašisti? Šķiet, viņa izpratne par šo vēsturisko datumu ir tikpat pilnīga, kā latviešu valodas zināšanas sākumā citētajā stāstā par Kalēju ielu.

Mums katram ir tiesības uz savu viedokli. Zurofam gadiem ilgi nenogurstoši un augstprātīgi tracināt Latvijas sabiedrību ar saviem bezjēdzīgajiem paziņojumiem, "antifašistiem" protestēt pret bijušo leģionāru gājienu, bet leģionāriem un to godinātājiem – nolikt ziedus pie Brīvības pieminekļa. Bet valsts un pašvaldības iestādēm šajā dienā ir pienākumi – nodrošināt kārtību un sabiedrības drošību. Tieši tāda – demokrātiska, iecietīga, tiesiska valsts – 1990.gadā tika atjaunota. Tāda tā arī ir jānosargā. Lielai daļai politiķu, žurnālistu un "aktīvu" sabiedrisko darbinieku to nevar uzticēt. Tie paziņo, raksta un cīnās par iespēju uzstiept savu pārliecību visai sabiedrībai. Nerēķinoties ne ar ko - ne ar citu viedokli, ne vispārpieņemtām demokrātijas vērtībām, ne veselo saprātu.

Tāpēc šis ir tas brīdis, kad gribas pateikt paldies tiesu sistēmai. Paldies!

Es neiešu šodien pie Brīvības pieminekļa, bet esmu gatavs kaut vai kauties par to, lai, tiem kas to vēlas, 16.martā būtu tāda iespēja. Šogad, nākamgad un vienmēr šajā valstī.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja