Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +7 °C
Skaidrs
Otrdiena, 14. maijs
Elfa, Elvita, Aivita, Krišjānis

16. reizi Madonā notiks Ģitāristu sesija

No 24. līdz 29. martam Madonā notiks Ģitāristu sesija 2013. Tās dalībniekiem piecās dienās būs iespēja piedalīties 30 meistarklasēs un apmācībās, kā arī dzirdēt 12 dažādu mūzikas stilu grupas.

Kā katru gadu, Ģitāristu sesijā meistarklases vada un savā pieredzē dalās pašmāju un ārzemju vieslektori un atzīti mūziķi. Arī šogad ar savu klātbūtni pasākumu godinās tādas personības kā Deniss Paškevičs, dāņu ģitārists Kristians Franks, ģitārspēles virtuozs Aleksejs Liapko no Krievijas, City Jazz Youth Band Kārļa Vanaga vadībā. Sesijā nodarbības basģitāristiem vadīs leģendārais mūziķis Aleksandrs Sircovs (Murovejs) un Valters Sprūdžs. No studijām Amsterdamā atgriezīsies arī augstākās raudzes bundzinieks - Andris Buiķis, kurš kopā ar Jāni Jaunalksni un Dzintaru Vīksnu vadīs ritma nodarbības. Viņš neslēpj, ka ir noilgojies muzicēt kopā ar Oskaru Sproģi, Raimondu Macatu, kā arī ar Aivaru Hermani un Mārci Auziņu, Aini Zavadski.

Sesijas dalībnieki dzirdēs arī Raimonda Macata kvintetu RM5, ar intrigu gaidām igauņu rokgrupu DRAMAMAMA, kurā spēlē viens no Igaunijas labākajiem roka un blūza ģitāristiem Laur Joamets. Sesijā spēlēs arī RDKS combo, Medieval Child, Seismographs, Sun Quay, Rebel Riot un citi.

"Ievārījums" - tā pasākuma organizatori latviskojuši mūziķiem pierasto jam session. Daudzi mūziķi gaida tieši šīs vakara improvizācijas, kur arī jauniešiem būs iespēja improvizēt kopā ar meistariem. Šogad lielāks akcents tiks veltīts elektroniskajai mūzikai, kuru pārstāv Kaspars Ansons, Toms Auniņš, Anna Ķirse, grupa Karmafree un citi. Pirmo reizi uz Ģitāristu sesijas atvērto durvju stundu - 29. martā pirms noslēguma koncerta - tiks aicināti arī vecāki.

Dalībniekiem tiek gatavota arī aktīvas atpūtas un svaiga gaisa elpošanas programma, kā arī latviskie danči. Sesijas viena no interesantākajām tradīcijām ir konkurss Neredzamā ģitāra, kurā aktiera talantu var parādīt ikviens dalībnieks. Taču ar lielāku nopietnību vakaros notiks konkursi ģitāristiem, bundziniekiem, vokālistiem un basģitāristiem. Paredzētas noderīgas balvas, uzvarētāji saņems arī sesijas suvenīrus.

Ģitāristu sesija ir starptautisks pasākums, kurā var piedalīties ikviens, kurš vēlas pilnveidot un attīstīt savas muzikālās prasmes un dotības kādā no piecām piedāvātajām grupām – ģitāristiem, basģitāristiem, bundziniekiem, taustiņinstrumentālistiem un vokālistiem. Sesijas mācībspēki piedāvā iepazīties ar dažādiem mūzikas stiliem. Tos pārstāv interesantas personības un sava aroda pratēji, mūzikas zinātāji un mākslinieki.

Anketa un pieteikšanās kārtība šeit:

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

FOTO: Dons atgriežas no Eirovīzijas

12. maija vakarā mājās no Zviedrijas atgriezies dziedātājs Dons un Latvijas Eirovīzijas delegācija. Latvijas pārstāvja Dona Eirovīzijas dziesmu konkursa finālā izpildītā dziesma “Hollow” ieguv...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja