Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +16 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

Dzelzs vilks izdos jaunu albumu Perfekta rītdiena

3. decembrī klajā nāks latviešu rokgrupas Dzelzs vilks jaunais albums Perfekta rītdiena. Ieraksta izdošanas svētki notiks 3. decembrī, plkst. 19 Vecrīgā, klubā Depo, informēja grupas pārstāve Aija Kaukule. Ieeja bez maksas.

Dzelzs vilka jaunajā albumā iekļautas 11 kompozīcijas. "Radot albuma materiālu, viens no mūsu galvenajiem izaicinājumiem bija turpināt pilnveidot un attīstīt to mūzikas novirzienu, ko paši esam radījuši. Bija svarīgi nepadoties apkārtējām ietekmēm, ko piedāvā mūzika pasaulē, svarīgi turpināt savu stāstu un skanējumu. Mūzikas ģenerācijā nav svarīga izteiksmes līdzekļu un zīmju atpazīstamība, bet gan emocionāli saturisks vēstījums, un visam pāri - komunikācija ar publiku," saka grupas līderis Juris Kaukulis.

"Dažos albuma skaņdarbos ir izdevies iekonservētie kopējās saspēlēs pirmreizību, bet ir arī dziesmas, kas slīpētas līdz brīdim, kamēr kāds uzņemas pateikt "stop" – ir gatavs! Mērķis ir viens mūzikas un domas audums, kur dziesmas ieguļas kopējā ainā nevis tiekšanās uz atsevišķām nodaļām, kas neiederas stāstā," tā Dzelzs vilka mūziķis Kaspars Tobis. 

Pirmo reizi grupas vēsturē ieraksts ieskaņots tā producenta Ginta Solas ārpilsētas studijā Eli. Perfekta rītdiena nāks klajā mūzikas izdevniecības Upe tuviem un tāliem paspārnē. Albuma vizuālo noformējumu radījis mākslinieks Viesturs Staņislavskis.

Albuma ierakstā piedalījusies Dzelzs vilka mūziķi: Juris Kaukulis (balss, ģitāras), Kaspars Tobis (sintezatori), Mārcis Judzis (bungas) un Kārlis Alviķis (basģitāra). Viņiem pievienojušās divas viešņas – dziedātājas Anita Intaite un Elizabete Lāce, kā arī Valērijs Cīrulis (balss).

Perfekta rītdiena būs jau trīspadsmitais grupas Dzelzs vilks studijas albums. Iepriekšējais ieraksts Dzīvnieks pilsētā nāca klajā 2011. gadā, un saņēma Latvijas Mūzikas ierakstu Gada balvu kā labākais roka albums.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli

Pa Latviju turpina kursēt Ziedoņa vilciens

Vilciena sastāvs, kura vagonu logus iepriekšējā gadā rotāja ziedoši ķirši, šogad ieguvis zaļumu un aicina ceļot pa Latviju, turpinot projektu Ieraugi, Sajūti, Noķer Ziedoni. Elektrovilcien...

Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja