Laika ziņas
Šodien
Skaidrs
Rīgā +14 °C
Skaidrs
Ceturtdiena, 2. maijs
Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds

I Love You Records sāk sadarbību ar britu grupu Sons of Noel and Adrian

Latvijas mūzikas izdevniecība I Love You Records turpmāk būs britu grupas Sons of Noel and Adrian (SONAA) oficiālais pārstāvis Baltijas valstīs, informēja izdevniecības pārstāve Dace Volfa. Abpusējā vienošanās paredz grupas aktuālā albuma Knots izdošanu, izplatīšanu un popularizēšanu Baltijā.

SONAA ir eksperimentāla grupa no Braitonas Anglijā. Viņi ir guvuši ievērību savu enerģisko dzīvo priekšnesumu dēļ, kuru laikā uz skatuves nereti kāpj pat trīspadsmit mūziķi. Gandrīz katrs SONAA dalībnieks pārstāv arī savu solo projektu, bet tas tiem neliedz nereti pievienoties arī citiem māksliniekiem un to apvienībām.

Par katru SONAA izdvesto skaņu un radīto materiālu kritiķiem ir sakāmi tikai labākie vārdi un tiek izrādītas simpātijas, it īpaši aprakstot kopējo Braitonas mūzikas skatuvi, izdevējus Willkommen, vai Lauru Marlingu, ar kuru grupa ir intensīvi koncertējusi kopš SONAA dibināšanas 2008. gadā.

2010. gadā visā pasaulē nāca klajā grupas debijas albums, kuram dots grupas nosaukums. Tā tapšanā savu roku pielikuši tādi cienījami multiinstrumentālisti kā Niks Hemmings no The Leisure Society, Maiks Sidels no Hope of the States un Lightspeed Champion un citi. Kritiķi debijas albumu un grupas skanējumu aprakstīja kā orķestra mūzikas ietekmētu amerikāņu nu-folk žanra paveidu. Pēc albuma izdošanas grupa kopā ar draugiem Mumford & Sons divas reizes koncertējot izbraukāja Lielbritāniju un 2009. gadā nospēlēja vairākus nozīmīgus šovus, ieskaitot uzstāšanos Royal Festival Hall kopā ar Lauru Marlingu, kā arī Union Chapel ar The Leisure Society, kad SONAA hita Indigo laikā grupai uz skatuves pievienojās Markuss no Mumford & Sons.

2012. gads grupai bija ražīgs – daļa apvienības dalībnieku uzstājās Glastonberijas festivālā kā Lauras Marlingas pavadošā grupa un piedalījās Lauras koncertieraksta Live At York Minister tapšanā, tika apstiprināts arī SONAA otrā albuma nosaukums – Knots, un izziņots tā izdošanas datums – 21. maijs, kam sekoja arī simboliska turneja pa Lielbritāniju. Mūzikas kritiķi jauno albumu nodēvējuši par izteiktu novirzīšanos no debijas albuma muzikālā snieguma par labu daudz plašākam skanējumam un neordināru žanru sajaukšanai. Šajā mūzikas stilu eksplozijā SONAA gūst virsroku un ir radīts kontrolēts, pievilcīgs un kaprīzs ieraksts, kas Knots padara par intriģējošu un burvīgu klausāmvielu.

Ņemot vērā grupas līdz šim sasniegto un potenciālās nākotnes iespējas, nav nekāds brīnums, ka Sons of Noel and Adrian ir iekļuvuši pēdējās desmitgades spožāko uzlecošo folkmūzikas zvaigžņu sabiedrībā.

Grupa jau ir viesojusies Latvijā 2009. gadā, kad uz Positivus festivāla skatuves kāpa gan SONAA, gan The Leisure Society. Drīzumā SONAA cienītājus Latvijā gaida jauna tikšanās ar grupu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja