Laika ziņas
Šodien
Sniegs
Rīgā 0 °C
Sniegs
Otrdiena, 23. aprīlis
Jurģis, Juris, Georgs

Jāņa Ruņģa Klātbūtne laiž klajā jaunu dziesmu un videoklipu Ē

Grupa Jāņa Ruņģa Klātbūtne publicē jaunu dziesmu un video dziesmai Ē no topošā albuma Ārpus Prātus, kas nāks klajā šogad, informēja grupas pārstāvis Kaspars Zaviļeiskis.

Videoklips tapis nostalģiskā VHS stilistikā, taču kā norāda K. Zaviļevskis šāds formāts videoklipam izvēlēts ne tikai nostalģijas pēc. Nofilmētais materiāls patiesībā ir piepildīts ar vizuālu daili, jo lenta darba procesā paveic neparedzamus brīnumus un piešķir attēlam siltuma gammu un mājas video piegaršu.

Mūzikas video režisors ir Rihards Gēcis no video studijas Komūna 7”, bet operatora lomā iejutās Reinis H. Aristovs. Daiļā brunete klipā ir talantīgā un savdabīgā latviešu dziedātāja Evija Vēbere, kura šeit piedalās kā aktrise. Jaunais video tika filmēts Kandavā. Jānim ar Rihardu videoklipā redzamais publiskais peldbaseins ir vienojošs bērnības elements, jo abiem lauki ir Kandavā. Runā, ka visiem esot bijis jautri, galvenokārt tāpēc, ka vietējiem bērniem video filmēšanas process likās interesants un arī viņi vēlējās iesaistīties, kas arī tika ļauts.

Jānis Ruņģis un Rihards Gēcis par jauno darbu saka: “Mūzikas video jēgas un uztveres diapazons nav viennozīmīgs. Katrai lietai vai notikumam piešķirot dažādus iespējamos iznākumus, meklējam jēgu procesā, nevis iznākumā. Zināmā veidā varam to saukt par “Brīvās asociācijas metodi”, kas tiek pielietota psihoanalīzē un psihodinamikā. Tās pamatjēga ir ļaut pacientam runāt ar sevi, meklējot savas atbildes, nevis izmantojot analītiķa idejas.”

Jaunais singls tiek pieteikts kā nosapņots dokumentālisms. “Ē” ir neapzinātas vai apzinātas domāšanas frekvence, kad cilvēkam beidzies sakāmais, bet tas jāturpina un uzrodas “Pag... ēēē, ko es tikko redzēju?” motīvs. Savukārt pats skaņdarbs ir, iespējams, jestrākais drīzumā iznākošajā albumā un rada asociācijas ar eksperimentāli piesātinātu drum’n’bass stilistiku, latviski psihedēlisku mantru, vēl jo vairāk iezīmējot Jāņa Ruņģa Klātbūtnes neprognozējamos, bet aizraujošos skaņu pasaules līkločus.

Jānis Ruņģis ir skaņdarba Ē mūzikas un teksta autors, kā arī pats iespēlēja akustisko ģitāru, basklarneti un Moog sintezatoru. Dziesmas ierakstā piedalījās arī bundzinieks Rūdolfs Dankfelds. Pie Tru Music Studio miksēšanas pults darbojās un ar saviem padomiem līdzēja Gatis Zaķis.

Līdz šim grupa Jāņa Ruņģa Klātbūtne pērnā gada novembrī prezentēja gaidāmā albuma dziesmu Gara garšas, kuras video versiju režisēja Uģis Olte, decembrī tika laists klajā singls Dies, kurā tika izmantots Aivara Neibarta jeb Ņurbuļa teksts, bet šā gada maijā dienasgaismu ieraudzīja skaņdarbs Laika Telpa, kas vēstīja par vientulības pārdzīvojumu.

Grupa Jāņa Ruņģa Klātbūtne radās 2012. gadā, kad Jānis Ruņģis Rīgas Doma kora skolā “uzdžemoja” kopā ar bundzinieku Ivaru Arutjunjanu un basistu Jāni Rubiku. Toreiz tapa jaunā trio tituldziesma Ruņģa Klātbūtne. Jāņa Ruņģa Klātbūtni var uzskatīt arī par galvenā vaininieka soloprojektu, taču viņš to tomēr uztver kā grupu, kuras dalībnieki mēdz pamainīties. Grupas nosaukums radās, kad caur ārpusprātu izskrēja vārds “klātbūtne”, kas iepatikās ar savu daudznozīmīgumu un dziļumu.

Uzmanību!

Pieprasītā sadaļa var saturēt erotiskus materiālus, kuru apskatīšana atļauta tikai pilngadību sasniegušām personām.

Seko mums

Seko līdzi portāla Diena.lv jaunākajām ziņām arī sociālajos tīklos!

Ziņas e-pastā

Saņem Diena.lv aktuālās ziņas e-pastā!

LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS

Vairāk LAIKRAKSTA DIENA PUBLIKĀCIJAS


Aktuāli


Ziņas

Vairāk Ziņas


Mūzika

Vairāk Mūzika


Māksla

Vairāk Māksla


Teātris

Vairāk Teātris


Literatūra

Vairāk Literatūra


Kino/TV

Vairāk Kino/TV


Eksperti/Blogeri

Vairāk Eksperti/Blogeri


Intervijas

Vairāk Intervijas


Recenzijas

Vairāk Recenzijas


Grāmatas

Vairāk Grāmatas


Konkursi

Vairāk Konkursi


Ceļojumi

Vairāk Ceļojumi


KD Afiša

Vairāk KD Afiša


Deja

Vairāk Deja